Ukkonen siirsi ratkaisun maanantaille - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ukkonen siirsi ratkaisun maanantaille

Tiger Woodsin ja Rickie Fowlerin pelit jatkuvat maanantaina. Kuva: All Over Press

Arnold Palmer Invitationalin finaalikierros jäi sunnuntaina alkutekijöihin, kun ukkonen rankkasateineen teki olosuhteet pelikelvottomiksi. Hetkeä myöhemmin kun kärjessä oleva TigerWoods oli upottanut kakkosreiällä kolmemetrisen birdieputtinsa, nousi Bay Hill Club & Lodgen kentän ylle melkoiset ukkospilvet. Kun pelaajat pääsivät klubitalon suojiin, alkoi vettä piiskata melkoisella voimakkuudella.

Vesi alkoi muodostaa nopeasti lammikoita väylille, ja 10. griinin takana ollut TV-torni rysähti alas myrskyn voimasta. Kun kisajärjestäjät totesivat, että kentän kuivumiseen menee aikaa, päätettiin neljäs kierros siirtää maanantain puolelle.

Ykkösellä parin ja kakkosella birdien tehnyt Woods ehti siirtyä kisassa kolmen lyönnin johtoon ennen keskeytystä. Keegan Bradley, Ken Duke sekä Woodsin kanssa finaalikierroksella pelaava Rickie Fowler jakavat toista sijaa.

Seuraavassa, tilanteessa -8, olevassa ryhmässä ovat kisan parhaat eurooppalaiset Thorbjörn Olesen ja Gonzalo Fernandez-Castano.

Woods on Orlandossa matkalla kohti uransa kahdeksatta voittoa Arnold Palmerin nimikkokilpailussa. Mikäli tämä toteutuu maanantaina, nousee hän maailmanlistan kärkeen ensimmäisen kerran sitten vuoden 2010 lokakuun. Kahdeksas voitto sivuaisi Sam Sneadin ennätystä yhden kilpailujen voittojen määrässä PGA Tourilla.

Yksi päivän erikoisuuksista oli Sergio Garcian puuhun jäänyt avauslyönti 10. reiällä. Pallo oli n. viiden metrin korkeudessa, kahden ison oksan haarassa. Garcia käytti golfautoa tikkainaan, ja kiipesi lyömään pallonsa yhdellä kädellä alas.

Garcian kanssa pelannut William McGirt oli samaan aikaan toisella puolella väylää bunkkerissa, eikä tiennyt pelikaverinsa touhuista mitään: ”Huomasin, kun ihmiset häärivät puun ympärillä, mutta en tajunnut, että he katsovat ylöspäin. Sitten näin Sergion puussa, ja hän pyysi mailaa.”

Garcia sai lyötyä pallonsa puusta, mutta kun pari reikää myöhemmin äänitorvet ilmoittivat keskeytyksestä, espanjalainen löi McGirtin tuloskortin tämän käteen ja jätti kilpailun sikseen. Garcia oli tehnyt aiemmin kuutosella reikätuloksen yhdeksän. Hän oli keskeyttäessään kisan kierrostaan 12. reiän jälkeen viisi yli.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje