U.S. Openin kärkeen nousi pelaaja, joka ei halua tuntea itseään ammattilaisgolfariksi - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

U.S. Openin kärkeen nousi pelaaja, joka ei halua tuntea itseään ammattilaisgolfariksi

Joel Dahmen ottaa kentällä mieluiten rennosti. Kuva: Getty Images

Major-voitosta kamppaileva Joel Dahmen on poikkeuksellinen yksilö isojen tähtien joukossa.

U.S. Openin toisella kierroksella tapahtui odotetun kaltaista liikehdintää tuloslistalla. Neljän lyönnin sisällä kärjestä on useita pelaajia, joiden menestysmahdollisuudet ovat ennakkoon ajatellen olleet varsin korkealla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Perjantain kovimman tuloksen, 66, täräytti kaksinkertainen major-voittaja Collin Morikawa (-5), joka siirtyi jakamaan Bostonissa Country Clubin kentällä pelattavan kilpailun johtopaikkaa yhdessä Joel Dahmenin kanssa.

Dahmen, 34, nimeä tuskin alleviivattiin etukäteisarvioissa kenenkään listalla. Hän on saavuttanut PGA Tourilla yhden voiton viime vuonna Dominikaanisessa tasavallassa käydyssä kiertueen pienempiin kuuluvassa Corales Puntacana Resort and Club Championship -turnauksessa. Paljon enempää Dahmenista ei suuressa maailmassa tiedetäkään, vaikka kyse on vuoden 2020 PGA Championshipissä 10. sijoittuneesta raudanlujasta ammattilaisesta.

Washingtonin osavaltiosta kotoisin oleva pelaaja on ollut maailmanlistalla parhaimmillaan toissa vuonna sijalla 58. Viitisen vuotta USA:n pääkiertueella esiintynyt pelaaja on kaudesta toiseen haalinut muutaman hyvän sijoituksen, mutta suuremmat otsikot hän on onnistunut tähän asti välttämään.

Tänä vuonna yhden top 10 -sijoituksen PGA Tourilla tilastoinut Dahmen on pudonnut rankingissa sijalle 130, ja saanut huseerata Country Clubilla kaikessa rauhassa ilman isompaa huomiota. PGA Tourin ”Matti Meikäläinen” kertoi paiskineensa hommia, ettei tuntisi itseään ammattilaisgolfariksi.

”En ollut tulokaskaudellani oma itseni. Yritin olla ammattilaisgolfari, joksi en varsinaisesti halua itseäni tuntea. Olen todellisuudessa rento kaveri, joka haluaa vain pitää hauskaa. Caddienani toimii paras kaverini Geno Bonnalie, ja meillä on ihan älyttömän mukavaa yhdessä”, Dahmen kertoi perjantaina kierroksensa jälkeen.

Vahvasti 68 lyönnin kierroksensa aloittanut Dahmen teki 10. reiällä bogin, joka meni hänen mukaansa vanhan ongelman piikkiin – kun hän silloin tällöin sortuu tuntemaan itsensä ammattilaispelaajaksi.

”Sain itseni kiinni, kun painoin päätä alaspäin totisena, niin kuin ammattilaiset tekevät. Nämä isot tähdet pitävät päänsä alhaalla puskien eteenpäin, mutta minä haluan heilutella ihmisille ja tervehtiä heitä.”

Dahmen pääsee lauantaina elämänsä kyytiin, sillä kierroksen viimeisessä ryhmässä pelikaveriksi asettuu maailmanlistan seiska Collin Morikawa. Kaksikko käynnistää urakkansa kello 20.45 Suomen aikaa.

Kärkikaksikon vanavedessä lyönnin päässä kolmatta sijaa jakavat turnauksen ykkössuosikkeihin kuuluvat Rory McIlroy ja Jon Rahm.

Kilpailun puolivälissä alle parin on kaikkiaan 23 pelaajaa, joista voittokahinoihin mielivät muun muassa Scottie Scheffler (-3), Sam Burns (-2), Matt Fitzpatrick (-2), Adam Hadwin (-2), Xander Schauffele (-1) ja Will Zalatoris (-1).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Monen menestyksekkään pelaajan tie Country Clubin vaativalla kisa-areenalla katkesi kahteen kierrokseen. Muun muassa Sergio Garciaa, Corey Connersia, Webb Simpsonia, Shane Lowrya, Kevin Kisneriä, Tony Finauta, Cameron Smithiä ja Viktor Hovlandia ei nähdä viikonlopun tiimellyksessä.

Myös useamman kuukauden kilpakentiltä sivussa LIV Golfiin liittyvän kohun vuoksi olleen Phil Mickelsonin (+11) paluu vaikuttaa nihkeältä. Kuusinkertainen major-voittaja oli etenkin avauskierroksella (78) ruosteessa. Pahiten kahdeksan lyöntiä jatkosta jääneellä vasurilla sakkasi lähestymiset ja puttipeli.

U.S. Open on ainoa major-kilpailu, jota 52-vuotias pelaaja ei ole onnistunut urallansa voittamaan. Hän on sijoittunut turnauksessa kuusi kertaa kakkoseksi.

Lue seuraavaksi: McIlroy nieli kiukkunsa, ja aloitti U.S. Openin ennakkosuosikin tyylille sopivasti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje