U.S. Open huipentumassa Woodlandin ja Rosen kaksintaisteluun? - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

U.S. Open huipentumassa Woodlandin ja Rosen kaksintaisteluun?

Gary Woodland (vas.) ja Justin Rose ovat vahvimmat ehdokkaat 119. U.S. Openin voittajaksi. Kuva: Getty Images

Kentän viritystä kiitellyt Phil Mickelson on jäämässä taas ilman Career Grand Slamia.

Maailmanlistalla sijalla 25 oleva Gary Woodland (-11) pysytteli U.S. Openin kärjessä myös kolmannen kierroksen päätteeksi. Etumatka on niukka, sillä toista mestaruuttaan Yhdysvaltain avoimissa tavoitteleva Justin Rose kärkkyy lyönnin päässä.

Woodlandin ote on ollut Pebble Beachillä vakuuttava. Tilastoista löytyy vain kaksi bogia, yksi ensimmäiseltä ja toinen kolmannelta kierrokselta.

Kovana työntekijänä tunnettu Woodland ei ole yli kymmenvuotisella pääkiertueurallaan liiemmin voitoilla juhlinut. Kolme ykköstilaa PGA Tourilla koonneen pelaajan suoritustaso on pysynyt kuitenkin korkealla tasolla, mistä osoituksena pääsy kuudesti kiertueen finaaliturnaukseen kahdeksan edellisen vuoden aikana.

Rose pelaa toisena perättäisenä päivänä Woodlandin kanssa päivän viimeisessä ryhmässä. Hän teki lauantain kierroksen viimeisellä reiällä birdien kutistaen eron kärkeen yhteen lyöntiin.

Brooks Koepkan, Chez Reavien, Ben Anin ja Patrick Cantlayn kanssa päivän toiseksi parasta tulosta (68) sivunnut englantilainen johtaa kilpailun strokes gained -puttitilastoa ja on scrambling-tilaston kakkonen, mikä kertoo, että kaksi olennaista osa-aluetta on paraatikunnossa.

Reavien ja Louis Oosthuizenin kanssa kolmatta sijaa jakava Koepka on neljän lyönnin päässä Woodlandista, mikä ei Pebble Beachin kaltaisella kentällä ole paljon. Kolmella peräkkäisellä U.S. Openin voitolla Koepka nousisi viimeistään lajin suurten aateliin.

Nälkää riittää muillakin takana kärkkyvillä pelaajilla. Reavien, 37, ainoa pääkiertuevoitto on 11 vuoden takaisesta Canadian Openista. Vuotta nuorempi Oosthuizen ei puolestaan ole koskaan voittanut yhtään USA:n maaperällä käytyä turnausta. Lähellä on ollut, sillä eteläafrikkalaisella on koossa kunnioitettava kakkostilojen Career Grand Slam.

Myös kuudentena oleva Rory McIlroy (-6) voi vielä Kanadan avointen kaltaisen hengen päälle saatuaan nousta vielä hämmentämään kärjen kuvioita. Edellisestä major-voitosta on jo lähes viisi vuotta, joten hän kääntää taatusti kaikki käytettävissä olevat kortit sunnuntaina.

Päivän kovimmasta tuloksesta (67) vastasi seitsemänneksi noussut Danny Willett (-4). Kuusi birdieä lauantaina tehnyt britti on kärsinyt tavallista pidemmästä major-krapulasta. Vuoden 2016 Masters-voittaja on selvittänyt karsintarajan vain kolmesti kymmenessä edellisessä major-kilpailussaan.

Isoista ennakkosuosikeista Tiger Woodsin (par) peli noudatteli aiempien päivien kaavaa. Tuloksen 71 lyönyt pelaaja on ennen päätöspäivää jaetulla 27. sijalla. Career Grand Slamia vaille jälleen jäävän Phil Mickelsonin (+3/T48) pelissä oli jo pientä periksiantamisen makua.

Tulokseen 75 jäänyt vasuri muisti kuitenkin suoraselkäisesti kiitellä USGA:n panosta tämänvuotisessa U.S. Openissa.

”USGA on tehnyt loistavan kentänvirityksen. Se on paras, minkä olen koskaan nähnyt”, Mickelson sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje