7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tyylikäs loppuvenytys! – Lauri Ruuska neljäntenä suomalaisena ET:n karsintafinaaliin

Lauri Ruuska (vas.) ja hänen caddienaan myös karsintafinaalissa toimiva Mikko Kauniskangas tekivät Tarragonassa saumatonta yhteistyötä.

Ruuska pelasi tiukassa paikassa kisan parhaan tuloksensa ja paineli heittämällä jatkoon.

Lauri Ruuska (-7) liittyy neljäntenä ”pyöränä” suomalaispelaajien joukkoon tämän viikon perjantaina käynnistyvässä Euroopan kiertueen karsintafinaalissa. Tälle saatiin sinetti maanantaina Espanjan Tarragonassa päättyneessä toisen karsintavaiheen kilpailussa, missä hän oli loppua kohden elementissään.

Ruuska pelasi neljännellä kierroksella kilpailun kovimman tuloksensa, 67, ja eteni vaivatta ET:n ylimmälle karsintaportaalle.

Club de Golf Bonmontin kentällä käytyä kisaa häiritsi viikonloppuna kova myrsky, minkä vuoksi peli jouduttiin keskeyttämään pitkiksi ajoiksi sekä lauantaina että sunnuntaina. Ruuska ennätti pelata päätöskierrosta seitsemän reikää kolme alle parin, kunnes pillit oli laitettava pussiin odottamaan seuraavaa päivää.

Ote pysyi vakaana myös maanantaina Tarinagolfin kasvatin selvitettyä loput 12 reikää kaksi alle. Kuuden birdien rintaman rikkoi vain 12. reiällä tullut, kierroksen ainoaksi jäänyt bogey.

”Peli oli kokonaisvaltaisesti todella vahvaa. En juuri ollut suuremmissa ongelmissa ja onnistuin osumaan hyvällä prosentilla griineihin kovassa tuulessa. Se oli tuloksenteon kannalta kriittistä. Viimeinen kierros oli kokonaisuutenaan todella vakuuttava – varsinkin eilisen illan kovassa tuulessa pelattu -3 seitsemälle ensimmäiselle reiälle”, Ruuska sanoi.

Yritetään vain saada kannettua tämän viikon peli myös sinne.

Vaikka odottelu ennätti venyä lähes sietokyvyn rajamaille, se ei näkynyt ratkaisuhetkillä Ruuskan otteissa.

”Pitkä ja raskas kilpailu oli. Kisa keskeytettiin neljä kertaa, ja odotteluun meni todennäköisesti enemmän aikaa kuin itse kierroksiin. Kaksi viimeistä päivää odotettiin aamusta asti, että päästiin pelaamaan vajaa kierros. Tänään koko lailla viimeiseen mahdolliseen aikaan päästettiin kentälle. Viimeiset ryhmät ovat vielä kentällä, mutta todennäköisesti ehtivät juuri lopettaa ennen pimeää.”

Valmistautuminen Luminen karsintafinaaliin alkaa välipäivän jälkeen keskiviikkona. Siirtymä ei ole pitkä, vain 30 kilometriä.

”Nyt on päivän huili, jonka jälkeen ryhdyn valmistautumaan Lumineen. Kuusi kisapäivää tulossa, joten on otettava yksi päivä palautumisen kannalta. Olin ennen tätä viikkoa vajaan viikon Luminessa lämmittelemässä, joten sain jo vähän tuntumaa etukäteen. Kenttä on muutenkin tuttu. Yritetään vain saada kannettua tämän viikon peli myös sinne.”

Ruuskan kisa sujui isossa kuvassa mainiosti. Yksikään kierrostulos ei painunut parin yli ja maanantaina vain Islannin Bjarki Petursson on pelannut lyönnin verran paremman tuloksen. Ruuska jakaa kisassa kakkostilaa, mikä samalla merkitsee sitä, että kaikki kolme karsintojen toiseen vaiheen kisoista jatkoon edennyttä suomalaista sijoittuivat omilla karsintakentillään top 10:een.

Myös Alicantessa Alenda Golfissa oli ongelmia myrskyisän sään kanssa, ja tämäkin kilpailu saatiin vasta maanantaina päätökseen. Antti Ahokas jätti Norjan Jarand Ekeland Arnoyn (-11) voittaman kilpailun kesken 36 reiän jälkeen.

Suomalaisista perjantaina käynnistyvässä ET:n karsintafinaalissa pelaavat Ruuskan ohella Juuso Kahlos, Sami Välimäki sekä Asian Tourin kiintiöstä paikan turnaukseen saanut Janne Kaske.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje