Työt kodinkoneliikkeessä voi unohtaa – tulokasvoittajalle miljoonatienestit ja matkalippu Mastersiin - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Työt kodinkoneliikkeessä voi unohtaa – tulokasvoittajalle miljoonatienestit ja matkalippu Mastersiin

Talor Goochin syksyn vahvat otteet palkittiin voitolla ja paikalla huhtikuun Masters Tournamentiin. Kuva: Getty Images

PGA Tourin jäädessä joulutauolle, FedEx Cupin kärjessä on todellinen yllätysnimi.

Talor Gooch (-22) ylitti sunnuntaina vaikeimman esteen, jonka huippukiertueen pelaaja voi urallaan eteensä saada kiiveten ensimmäiseen turnausvoittoonsa.

Gooch kampesi St. Simonsin saarella Georgian osavaltiossa käydyn RSM Classic -kilpailun ykköseksi kolmen lyönnin erolla Kanadan Mackenzie Hughesiin. Saman verran oklahomalaisella oli etumatkaa ennen päätöspäivää toista sijaa jakaneisiin Sebastian Munoziin ja Seamus Poweriin.

Vaativasta tilanteesta huolimatta Gooch oli jäätävimmillään kilpailun tärkeimmällä hetkellä. Hän iski takaysin kuuden ensimmäisen reiän aikana neljä birdieä tehden selväksi, kuka on viikonvaihteen kuningas.

Kun kärkiryhmän muut jäsenet Munoz ja Power eivät pystyneet vastaamaan kuusi alle pelanneen Goochin suoritukseen, kiilasi hyvässä lennossa päätöskierroksella ollut Hughes tuloslistalla jälkimmäisen vanaveteen. Tämän tästä korkeita sijoituksia takovan Hughesin ainoa voitto on peräisin samasta kilpailusta, viiden vuoden takaa.

Gooch sanoi kokeneensa suurempia paineita vuonna 2016 pelattujen PGA Tourin karsintojen kakkosvaiheen kilpailussa.

”Olin kolme yli neljän reiän jälkeen, ja ajattelin että ehkä tässä on mentävä Best Buyhin (kodinelektroniikkaliike) töihin.”

Hän sisuuntui, ja raivasi tiensä karsintojen kolmanteen vaiheeseen. Tämä avasi paikan kakkoskiertue Korn Ferry Tourille, josta seuraavan kauden päätteeksi Gooch nousi PGA Tourille.

Gooch, 30, ansaitsi Davis Love III:n isännöimän kahden kentän turnauksen voitosta palkintorahaa vajaat 1,3 miljoonaa dollaria ja paikan ensi kevään Masters Tournamentiin.

Oklahoman yliopiston college-golfjoukkueeseen amatööriaikoinaan kuulunut Gooch on pelannut erinomaisen syksyn Yhdysvaltain kiertueella: voiton ohella hän on saavuttanut kaksi top 5 -sijoitusta ja kaksi 11. sijaa. Hän väläytteli potentiaaliaan jo viime maaliskuussa oltuaan viidenneksi majoriksi kutsutussa Players Championshipissä viides.

Mainiot esitykset ovat nostaneet Goochin maailmanlistalla sijalle 33, ja hän on FedEx Cupin ykkösenä PGA Tourin jäädessä joulutauolle.

”Pääsen ensi vuonna joihinkin kisoihin, joissa en ole koskaan ollut. Isoin tavoitteeni on yltää ensimmäisen kerran kiertueen finaaliturnaukseen, Tour Championshipiin.”

PGA Tourilla pelataan joulukuussa kaksi epävirallista kilpailua, joista ensimmäinen on Tiger Woodsin isännöimä kutsukilpailu Hero World Challenge. Varsinainen kausi jatkuu loppiaisviikolla Havaijilla pelattavalla voittajien turnauksella, jossa myös Gooch tulee debytoimaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje