18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Tuttu parivaljakko Finnish Openin kärjessä

Tapio Pulkkanen hakee uransa kolmatta voittoa Vuosaaren kentältä - nyt kyseessä olisi suurin kaikista

Tapio Pulkkanen on kahden kierroksen jälkeen Finnish Openia tuloksessa -10 (66-68). Hänen hyvä ystävänsä ja kilpakumppaninsa Kalle Samooja on lyönnin päässä tuloksessa -9. Miehet ovat urillaan ottaneet toisistaan mittaa useasti, Kalle Samooja on raastanut Pulkkasen päänahan lähes poikkeuksetta. Viimeistä vuottaan amatöörinä kilpaileva Tapio Pulkkanen ei ole pelannut ainuttakaan kilpailua Suomessa ennen Finnish Openia. Kotkalainen on viilettänyt ammattilaisten keskellä kärjessä ensimmäisen kahden kierroksen ajan. Samalla kentällä Pulkkanen on ottanut jo kaksi voittoa, SM-kullan viime kesänä ja Finnish Tourin voiton kaudelta 2010. ”Huomiseen on kiva lähteä johtoasemasta. Meillä on Kallen kanssa ollut aina hyviä vääntöjä, joissa liian usein olen joutunut taipumaan. Nyt on paljon hampaankolossa ja huomenna aion ottaa yhden takaisin”, Pulkkanen kertoi puhelimitse. Liekö sattumaa, että pitkälle lyövä Pulkkanen on saavuttanut Vuosaaressa kohtuuttoman vahvaa menestystä? ”Kai se kenttä sopii hyvin, koska tiiltä saa lyödä aika rohkeasti. Tällä viikolla olen pelannut fiksusti tiiltä myös muita mailoja kuin draiveria. Se on varmaan ollut syy hyviin tuloksiin”, Tapsa jatkaa. Alkukauden amatöörikisoja kiertänyt Pulkkanen kokee vaikeaksi verrata Euroopan parhaiden amatöörikisojen ja Finnish Openin tasoeroa. ”Kyllä mä melkein väittäisin, että on vaikeampi voittaa suurta amatöörikisaa. Siellä kärki mielestäni on Challenge Tourin kärjen tasoa. Toisaalta täällä on rutinoituneita ammattilaisia Pohjoismaista. Uskon kuitenkin, että minun on helpompi napata voitto tästä kisasta” Pulkkasen työtä vaikeuttamaan viimeisenä päivänä lähtee tuttu mies Kalle Samooja. Turkulainen on voittajatyyppi, jonka Pulkkanen on joutunut myös todistamaan aitiopaikalta.

<a href=Kalle Samoojan putteri on pitänyt hänet kilpailussa mukana" src="/wp-content/uploads/2012/07/12060906404838.jpg" width="505">

Kalle Samoojan putteri on pitänyt hänet kilpailussa mukana

Kallen peliä kaksi päivää vierestä katsoneena on helppo löytää syy menestykseen: tulikuuma putteri. Samooja on lyönyt palloa ajoittain jopa ruosteisesti, mutta putteri on pitänyt liekin yllä aina kun sitä on tarvittu. Mikäli Samoojan puttivire jatkuu kolmannella kierroksella, saa Pulkkanen todistaa vierestä monia yli viiden metrin säkityksiä. Ammattimies osaa tehdä tulosta myös silloin kun lyönti ei ole vielä täysin parhaassa terässä. Kalle näki Pulkkasen tuloksen viisi reikää ennen toisen kierroksen loppua, kun Pulkkanen oli kaksi lyöntiä edellä. Turkulainen sisuuntui tehden heti seuraavalle tyylikkään birdien. ”Meillä oli Tapsan kanssa puhetta ennen kisaa, että laitetaan pieni panos kun ei olla pitkään aikaan pelattu vastakkain. Se jäi sitten laittamatta, mutta aika hyvä skaba saadaan nyt joka tapauksessa aikaiseksi. Olen usein kettuillut Tapsalle, kun hän ei ole voittanut niin suurta määrää kisoja kun hänen tasoisensa kaverin pitäisi – huomenna täytyy laittaa kotkalainen koville jälleen”, Kalle lähetti terveiset. Samooja tietää myös realiteetit lähdettäessä viimeiseen kierrokseen. Pallon lyömisen on parannuttava mikäli haluaa seistä korkeimmalla korokkeella. ”Ehdottomasti on saatava tarkempaa lyömistä. En voi ikuisesti pelastella viisi metrisiä par-putteja ja laittaa birkkuja sisään kymmenestä metristä. Tänään lopussa ja rangella kierroksen jälkeen tuntui kuitenkin jo huomattavasti paremmalta”, Kalle kertoi lyömisestään. Ensimmäisellä kahdella kierroksella putteja on ollut 26 ja 27. ”Haluan kuitenkin muistuttaa, ettei tämä ole mikään minun ja Tapsan taistelu. Takana on ruotsalaisia enemmän kuin laki sallii ja Vuosaaressa voi hyvänä päivänä laittaa kovia tuloksia tauluun. Meidän täytyy pelata myös kovaa, että voitto ylipäänsä pysyy oikeassa maassa”, Kalle jatkoi. Finnish Openin viimeinen päivä tulee olemaan mielenkiintoinen. Toivottavaa olisi, että yleisö löytää paikan päälle katsomaan huipputasoista golfia. Voittajalle on luvassa noin 10 000 euroa (paras ammattilainen) ja siitä pelataan veren maku suussa. ”Tiedän, että ainakin muutamia helsinkiläisiä tuttuja on tulossa katsomaan huomenna. Olisi kivaa ihan kisankin kannalta, että suomalaiset golfarit tulisivat kannustamaan meitä ja saataisiin urheilujuhlan tuntua nyt kun ollaan täällä lähes Helsingin ytimessä pelaamassa kovatasoista golfkisaa”, Kalle lähettää terveiset lukijoille. Niin ne ruotsalaiset...Pontus Leion on suomalaiskaksikon jälkeen kolmantena tuloksessa -7, kolme lyöntiä Pulkkasesta. Jens Fahrbring ja Niclas Johanson (vielä kentällä) ovat tuloksessa -6. Tuloksessa -5 on peräti viisi pelaajaa, joista kaksi suomalaista, kaksi ruotsalaista ja yksi tanskalainen.

Jesper Kennegaardista odotetaan Ruotsalaisen golfin supertähteä

Jesper Kennegaardista odotetaan Ruotsalaisen golfin supertähteä

Päivän parhaasta tuloksesta vastasi ruotsalaislupaus Jesper Kennegard, joka pelasi yhdessä Kalle Samoojan kanssa. Tulos 65 (-7) syntyi erittäin vaivattoman näköisesti. Tukholmalainen aloittaa kirinsä kärkeä kohden viiden lyönnin päästä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje