[14][27]

[14][27]

Tulikuuma Walker voitti jälleen

Jimmy Walker tuulettaa ratkaisevaa puttiaan Pebble Beachin 18. viheriöllä. Kuva: All Over Press

Kolme voittoa kahdeksan viimeisen turnauksen sisällä. Tällaisia faktoja on totuttu esittämään yleensä Tiger Woodsin kohdalla, mutta nyt ei ole hänestä kysymys. Jimmy Walker voitti sunnuntaina Pebble Beachillä pelatun National Pro-Am -turnauksen. Ykköstila oli hänelle kolmas kaudella 2013-2014, ja kaikki nämä voitot ovat tulleet pelaamansa kahdeksan viimeisen PGA Tourin kilpailun sisällä.

Neljä kuukautta sitten Walker aloitti kahdeksannen kautensa Yhdysvaltain kiertueella. Tuossa vaiheessa hän oli pelannut PGA Tourilla 187 turnausta, mutta voittosarake näytti pyöreätä nollaa. Nyt kolme voittoa rikkaampana Walker johtaa FedExCupia peräti 757 pisteellä.

Viimeisen 20 vuoden aikana ainoastaan Woods, PhilMickelson ja David Duval ovat voittaneet yhtä usein näin varhaisessa vaiheessa kautta.

”En tiedä, oliko tämä kiinni pelkästään ensimmäisestä voitosta, jonka jälkeen niitä alkaisi tulla vain lisää ja lisää”, Walker sanoi. ”Olen aina ollut sitä mieltä että pystyn voittamaan täällä. Siihen täytyy uskoa – että kuulut kiertueelle ja kykenet voittoihin. Lopultakin se on tapahtunut. Ja on mahtavaa, että se on tapahtunut pari kertaa uudestaan näin nopeasti.”

Walker johti kisaa kuudella lyönnillä ennen viimeistä kierrosta. Johto oli kierroksen puolivälissä vielä viisi lyöntiä, mutta enää kaksi, kun reikiä oli saman verran pelaamatta. Walkerille riitti viimeisellä reiällä kaksi puttia 7,5-metristä välttyäkseen uusinnalta hyvin kirineiden Dustin Johnsonin ja Jim Rennerin kanssa. Birdieputti meni ohi, mutta 1,5-metrinen paluuputti upposi vastustamattomasti sisään.

”Vihaan kolmen putin griinejä. Niitä oli jo kaksi sisääntulossa, enkä taatusti halunnut viimeisellä yhtä lisää”, maailmanlistalla sijalle 24 noussut Walker sanoi.

Walkerin päätöskierroksen tulos oli 74. Kaksi kertaa Pebble Beachillä voittanut Johnson taituroi tuloksen 66 huolimatta kolmesta bogistaan, ja sisääntulossa viisi birdietä tehnyt Renner lyönnin enemmän. Jälkimmäinen pääsi Pebble Beachillä ensimmäisen kerran jatkoon tänä vuonna pelaamissaan kilpailuissa.

USA:n Ryder Cup -valintojen kriteerinä toimivat ansaitut dollarit PGA Tourilla. Tässä tilastossa Walkerilla on yli miljoonan taalan johto toisena olevaan Mickelsoniin. Tosin jäljellä ovat vielä kaikki major-turnaukset (kaksinkertainen painoarvo), World Tourin kisat sekä Players Championship.

Pääkiertueelle täksi kaudeksi noussut Renner epäonnistui Web.com Tourin finaalisarjassa, mikä on vaikeuttanut hänen pääsemistään turnauksiin. Hyvä menestys Pebble Beachillä toi hänelle paitsi paikan Northern Trust Openiin, myös helpotuksen päästä kisoihin paremmin seuraavan parin kuukauden aikana.

”Minulla oli selkä seinää vasten. Olen onnellinen, että onnistuin helpottamaan tietäni loppukautta ajatellen”, Renner sanoi.