28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Tseng nosti kytkintä

Yani Tseng saa ruotsalaisseuraa Suzhoun kisan päätöskierrokselle. © Getty Images

Kuusi birdietä ja yhden bogin tehnyt Ursula Wikström oli Suzhou Taihu Ladies Openin pirtein suomalaisilmestys lauantaina. Tulos 67 siirsi Wikströmin kokonaistilanteeseen -5, jolla Kymen Golfin kasvatti jakaa yhdeksättä sijaa kahden muun pelaajan kanssa.

Wikström on LET-kiertueen ansiolistalla 45:ntenä, joten menestys Suzhoussa toisi mukavan lisän 47240 euron ansioihin. Tienesteissä Wikströmiä 20 pykälää korkeammalla oleva Minea Blomqvist (70) oli sisääntulon alussa nousemassa vauhdikkaasti kohti kärkikymmenikköä, mutta kaksi bogia löivät kapuloita rattaisiin. Blomqvist (-2) on ennen finaalikierrosta sijalla 25.

”Aamulla satoi vettä, mutta me päästiin matkaan iltapäivästä kuivassa ja melko tuulettomassa kelissä. Lyöminen on ollut koko viikon vähän niin ja näin, mutta tänään onnistuin vähän paremmin ja sain pelistä paremman otteen. Ei se vieläkään mitään erikoista ollut, mutta suurilta virheitä kuitenkin vältyttiin. Paikkoja syntyi ihan mukavasti ja sain myös niitä hyödynnettyä. Mukavinta tässä on se, että voi olla omaan puttipeliin välillä ihan tyytyväinenkin”, Wikström sanoi.

Muista suomalaisista Kaisa Ruuttila ja Jenni Kuosa jakavat 34. sijaa tilanteessa yksi alle. RiikkaHakkaraisen (+10) kohtaloksi koitui karsiutuminen 36 reiän jälkeen.

Ursula

Ursula Wikström pelasi lauantaina parhaiden tahtiin. &copy Getty Images

Meneillään olevalla kaudella jo kymmenen turnausta voittanut Yani Tseng otti turnauksen kärkipaikan lauantaina. Iltapäivän utuisessa ja kosteassa säässä urakkansa suorittanut Tseng (66) iski kolmannella kierroksella seitsemän birdietä, ainoan bogin tultua toisella reiällä. Yhteistulokseen -10 siirtynyt taiwanilainen johtaa kisaa kolmella lyönnillä.

”Pelasin tänään todella hyvin. Olen hieman pettynyt, etten saanut viimeisellä reiällä birdietä, mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen”, kaksi major-turnausta tänä vuonna nimiinsä korjannut Tseng sanoi.

Tseng saa kisan päätöskierrokselle seuraa kahdesta ruotsalaisesta. Pernilla Lindberg sivusi lauantaina Suzhoun kenttäennätystä pelattuaan tuloksen 65. Lindberg teki virheettömällä kierroksellaan Tsengin tavoin seitsemän birdietä.

”On hieno kokemus joka kerta kun pelaat tähtipelaajan kanssa. Odotan innolla huomista”, Lindberg sanoi.

Lindbergin lisäksi Tsengin kyytiä pääsee sunnuntaina maistamaan Caroline Hedwall. Tuloksen 69 pelannut kauden eurooppalainen komeetta on tilanteessa -6. Kolmatta sijaa Hedwallin kanssa jakavat Giuila Sergas, Beth Allen, Lee-Ann Pace, Kylie Walker sekä ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Becky Brewerton.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje