25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Toivonen taisteli SM-kultaa

Teemu Toivonen - reikäpelin Suomen mestari 2012. Kuva: Juha Taskinen

Päivän avausottelussaan Messilä Golfia edustava Teemu Toivonen kohtasi Keimola Golfin Jani Hietasen. Miesten välinen kamppailu oli kuin toisinto heinäkuun alussa pelatusta Viron avoimesta mestaruuskilpailusta, missä voitto ratkesi Toivosen eduksi vasta toisella jatkoreiällä. Näin kävi myös kaksikon välieräkamppailussa Hyvinkäällä.

Parhaimmillaan Toivonen johti ottelua kahdella, mutta Hietanen tuli aina tasoihin ja viimeiset seitsemän reikää mentiin tasatilanteessa.Ottelun ratkaisu nähtiin vasta toisella jatkoreiällä. Toivonen löi tällä par 5 -reiällä toisen lyöntinsä viheriölle ja vaikka eagle-putti ei uponnutkaan, riitti birdie varmistamaan lahtelaiselle paikan loppuotteluun.

Viime viikolla Toivonen pelasi Erkko Trophyssä kauden huonoimmat kierroksensa ja karsiutui päätöskierrokselta. Nyt oli toinen ääni kellossa ja kotiintuomisina SM-kultaa.

”Pidin pari päivää taukoa ja sunnuntaina pelattu kisa kotikentällä pelattu kisa antoi jo merkkejä paremmasta. Sitten maanantain harkkakierroksella homma loksahti paikoilleen. Suurimmassa roolissa pelin löytymiseen olivat ehdottomasti parantuneet draivit. Ne onnistuivat koko kisan ajan erinomaisesti ja se helpotti myös kenttäpeliä”,kertasi Toivonen.

Finaalissa Toivonen sai vastaansa Teemu Bakkerin pronssikamppailuun sysänneen Niki Tainion. Kisassa kymmenenneksi sijoitettu Tainio aloitti ottelun räväkästi. Kotkalainen paukutti kuudelle ensimmäiselle väylälle kolme birdietä ja tilanne oli hetkessä hänen edukseen 4 up. Toivonen ei kuitenkaan heittänyt pyyhettä kehään vaan aloitti takaa-ajon kahdella peräkkäisellä birdiellään rei’illä seitsemän ja kahdeksan.

Tainio vei nimiinsä vielä reiän 10, mutta Toivosen neljän birdien putki rei’illä 12-15 käänsi ottelun lopullisesti lahtelaiselle. Toivosen ensimmäinen yleisen sarjan SM-kulta tuli lopulta lukemin 2/1. Aiemmat SM-mitalit ovat pronssisia ja voitettu juniorisarjoista sekä SM-joukkuemestaruuskilpailuista.

”Tiukkoja pelejä tänään molemmat. Finaalissa meinasi käydä kylmät, mutta sain tehtyä hyvän par-pelastuksen seitsemännellä ja vaikka hävisinkin sen reiän, löytyi puttaamiseen jälleen hyvä fiilis. Putteri olikin lopussa aika kuumana ja sain upotettua tärkeät birdiet. Lopun pelasin sitten jo hieman varmistellen”, sanoituore Suomen mestari tyytyväisenä.

Pronssiottelussa Bakker löi Hietasen värikkäiden vaiheiden jälkeen viimeisellä reiällä 1/0.

Naisten turnauksen finaalissa Espoon Annika Nykänen voitti Tarina Golfin Marika Vossin luvuin 1/0. St. Laurence Golfin Emma Sandbergin ja Messilän Emilia Ottelan pronssiottelussa edettiin kolmannelle jatkoreiälle, jolla ensin mainittu ratkaisi matsin edukseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)