[14][27]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Tiia Koivisto upeasti 11:s uran ensimmäisessä kilpailussa LET:n pelaajana

Amatööri Stephanie Kyriacou oli kauden avauksessa tyrmäävän ylivoimainen.

Tiia Koivisto (-6) pelasi mainiosti sunnuntaina Australian Bonvillessä päättyneessä naisten European Tourin kauden 2020 ensimmäisessä turnauksessa. Hän rynnisti kisassa 11:nneksi yltäen uransa kirkkaasti parhaaseen saavutukseen.

Hirvihaaran Golfia edustava Koivisto pelasi kuusi birdieä ja kaksi bogia sisältäneellä kierroksella tuloksen 68, ja jäi Bonville Golf Resortin kentällä vain lyönnin päähän top 10 -sijoituksesta.

Vajaat 5000 euroa kuitannut Koivisto esitti läpi kilpailun nousujohteisia otteita, ja viikonlopun kierroksilla vain kisan voittaja ylsi parempaan 36 reiän tulokseen. 11. sija rikkoo heittämällä hänen sijoitusennätyksensä LET:llä, missä kiertuetulokas oli ennen tätä viikkoa yltänyt parhaimmillaan 25:nneksi viime vuoden maaliskuussa Etelä-Afrikassa käydyssä turnauksessa.

”Lyöminen oli koko kisan vahvaa, ja kun putit rupesivat uppoamaan, niin tulostakin tuli”, Koivisto iloitsi.

”Ensimmäinen kerta Australiassa. Kun olen pelannut enimmäkseen Euroopassa, niin ruoho on aika erilaista. Kaksi ensimmäistä päivää olikin griineillä ongelmia greinin (ruohon kasvusuunnan) kanssa, ja putit eivät oikein uponneet.”

Tammikuun karsintafinaalista kortin pääkiertueelle saanut Koivisto saavutti viime kaudella kuusi top 10 -sijoitusta LET Access Series -kiertueella. Hän on sijoittunut haastajakiertueella kaikkiaan kahdeksan kertaa kymmenen joukkoon.

Suomalaisten kokonaispanos Australian Ladies Classicissa oli hyvä, sillä Sanna Nuutinen ja Elina Nummenpää (-2) jakoivat 27. sijan. Kärjen tuntumassa kaksi ensimmäistä päivää viihtynyt Noora Komulainen (+2) ei puolestaan saanut enää juonen päästä kiinni jatkokierroksilla. Sunnuntain tulokseksi jäi 76, ja Komulainen joutui tyytymään jaettuun 50. sijaan.

Ursula Wikström ja Karina Kukkonen karsiutuivat.

Kilpailussa koettiin todellinen jymy-yllätys, kun 19-vuotias australialaisamatööri Stephanie Kyriacou (-22) otti voiton murskaavalla kahdeksan lyönnin erolla ennen kakkoseksi sijoittunutta Korean Ayean Chota. Ruotsin Linnea Ström (-13) venyi parhaana eurooppalaisena kolmanneksi.

Länsinaapurin pelaajista myös Julia Engström ja Johanna Gustavsson (-9) kiilasivat kymmenen joukkoon jaetulla seitsemännellä sijallaan.

Kyriacoulla olisi voittajakategorialla mahdollisuus ottaa välittömästi LET:n ja ALPG:n jäsenyys. Hän kertoi kuitenkin ensin keskustelevansa kilpailussa caddienaan toimineen isänsä kanssa, ennen kuin tekee mahdollisen päätöksen ryhtyä ammattilaiseksi.