Tiia Koivistolle uran ensimmäinen LET-voitto Ranskan Evian Resortissa! - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Tiia Koivistolle uran ensimmäinen LET-voitto Ranskan Evian Resortissa!

Tiia Koivisto tuuletti ratkaisevan putin jälkeen villisti voittoaan yhdessä caddienaan uusinnassa toimineen Sanna Nuutisen kanssa. Kuva: Tristan Jones/LET

Voitto toi Koivistolle paikan samalla kentällä myöhemmin kesällä pelattavaan major-kilpailuun.

Tiia Koivisto teki kovan tempun ottamalla loistavan voiton lauantai-iltapäivänä Ranskassa Evian Resortissa päättyneessä Ladies European Tourin kilpailussa. Hän päätyi 54 reiän kilpailussa Whitney Hillierin kanssa tasatulokseen 207 (-6), ja päihitti australialaisen uusinnassa.

Kolmen lyönnin päässä kärjestä, neljäntenä, kahden kierroksen jälkeen ollut Koivisto esitti osuvassa paikassa kilpailun parasta peliä tilastoimalla päätöspäivänä Jabra Ladies Openin kovimman tuloksen, 66. Se riitti pakottamaan Hillierin playoffiin. Uusinnassa palattiin uudelleen kentän 18. reiälle (par 5), jolla Koivisto ratkaisi pelin välittömästi edukseen birdiellään.

Koiviston caddiena uusintareiällä oli Sanna Nuutinen, joten suomalaisnaiset pääsivät kokemaan voitonhuuman yhdessä.

”Sanna on yksi parhaista ystävistäni, ja oli hienoa saada hänet caddieksi. Se teki oloni rennommaksi. Viimeisessä putissa tiesin, että jos saan tehtyä kunnon puttiliikkeen, pallo menee reikään. Kun putti upposi, se tuntui niin hienolta”, Koivisto kertoi voittotunnelmistaan LET:n verkkosivuilla.

Koivisto kuittasi voitollaan 37 500 euroa palkintorahaa, joka on luonnollisesti myös uran suurin voittopotti.

Uusinnassa tappio kärsinyt Hillier oli voittamassa viime viikolla Bangkokissa pelatun Aramco Team Series -kilpailun joukkueturnausta. Samaan joukkueeseen hänen kanssaan kuului muun muassa Krista Bakker, joka ei ollut mukana Ranskassa.

Tommi Hentun valmentamasta Koivistosta tuli Ranskassa kaikkien aikojen neljäs suomalainen LET-voittaja: Minea Blomqvist-Kakko saavutti ykköstilat vuosina 2004 ja 2008, Riikka Hakkaraisen täysosuma tuli vuonna 2006 ja Matilda Castren sytytti voitollaan kotimaisen golfyleisön Turun Ruissalossa pelatussa Gant Ladies Openissa viime kesänä.

Hirvihaaran Golfia edustava Koivisto esitti kilpailussa nousujohteisia otteita. Hän ei mahtunut ensimmäisen kierroksen jälkeen top 20:een, mutta oli kahtena jälkimmäisenä päivänä omaa luokkaansa haastavalla major-kentällä.

Kuten vaikeilla kentillä yleensä, Evian Resortissa ei tälläkään kertaa vietytty birdie-juhlia. Voittotulos Jabra Ladies Openissa ei ole koskaan ollut -7:ää korkeampi. Vuonna 2021 Pia Babnikille riitti neljä alle -tulos ykköstilaan.

Viisi vuotta ammattilaisena pelannut Koivisto, 28, on ottanut urallaan määrätietoisia kehitysaskelia kaudesta toiseen. Hän saavutti ensimmäisen voittonsa LET Access Series -kiertueella vuonna 2020, ja nousi kauden mittaisen kokonaiskilpailun ykköseksi. Tämä avasi hänelle vahvan kortin Ladies European Tourille kaudeksi 2021. Ensimmäisen kerran kattava pelioikeus pääkiertueelle oli tullut karsintojen kautta vuonna 2019.

Mäntsäläläinen sijoittui viime vuonna ensimmäisen kerran pääkiertueella top 10:een, ja nousi LET:n pistetilastossa 50 parhaan joukkoon. Kehityskäyrä on osoittanut tällä kaudella jyrkästi ylöspäin. Ennen Ranskan turnausta kahdesti top 10:een ja kaikkiaan neljästi top 20:een sijoittunut Koivisto kapusi voittonsa myötä kiertueen Race to Costa del Sol -rankingissa viidenneksi. Hän nousee ensi viikolla päivitettävällä naisten maailmanlistalla kolmanneksi parhaaksi suomalaiseksi ohi lukuisia kakkostiloja LET:llä saavuttaneen Ursula Wikströmin.

Rankingin viisi parasta saa kauden päätteeksi automaattisen paikan LPGA Tourin karsintafinaaliin. Koivisto kävi jo viime vuonna haistelemassa LPGA:n karsintatunnelmaa, mutta ei aivan yltänyt karsintojen kakkosvaiheen kilpailusta ylimmälle portaalle.

Jabra Ladies Openin voittajana Koivisto ansaitsi myös paikan uransa ensimmäiseen major-kilpailuun, Evian Championshipiin, joka pelataan heinäkuun loppupuolella samaisella Evian Resort Golf Clubin kentällä. Maailmantähdet ovat kohdelleet armottomammin Evianin kenttää; esimerkiksi viime vuonna uusintaan lähteneiden Minjee Leen ja Jeongeun Lee 6:n lopputulos 72 reiän kilpailussa alitti parin 18 lyönnillä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (10 kpl)