27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tiger Woodsin paluu tuo sähköä Shanghain kisaan

Sean Foleylla ja Tiger Woodsilla on ollut reilut neljä viikkoa aikaa laittaa palikoita oikeaan järjestykseen © Getty Images

Sean

Maailmanlistan kärkipaikka vaihtoi maanantaina omistajaa. Tiger Woods menetti tittelinsaä Lee Westwoodille, josta tuli ensimmäinen eurooppalainen listaykkönen sitten Nick Faldon (1994).

Molemmat ovat pelanneet, kuten myös hallitseva mestari Phil Mickelson viimeisten viikkojen aikana varsin vähän. Mickelson ja Westwood on saatu lääkittyä kisakuntoon pitkäaikaisista vammoistaan. Kilpailuvire on molemmilla arvoitus.

Tigerin menestyksen puolesta puhuu se, että hänelle jäi varmasti hyvä maku Ryder Cupin peleistä. Varsinkin kaksinpelistä jossa Woods oli 15:n reiän jälkeen yhdeksän alle, Francesco Molinari oli vailla mahdollisuuksia. Yksityiselämän kuntoon saattaminen on varmasti syönyt Woodsin energioita koko kauden. Maanantaina hän pelasi Japanissa näytösottelussa Ryo Ishikawan kanssa, HSBC Champions kisan jälkeen Tiger suuntaa Thaimaahan toiselle yhden päivän keikalle.

Thaimaan jälkeen Woods puolustaa ykköstilaansa Australian Mastersissa, kausi päättyy joulukuussa omaan kutsukilpailuun , Chevron Challengeen Kaliforniassa.

”Minulla on siis kolme virallista kisaa jäljellä. Toivon pystyväni nostamaan niissä pelini tasoa, ja saamaan tästä hyvän lähtölaukauksen vuodelle 2011”, Tiger mietti Japanissa ennen Kiinan matkaa.

Shanghai on ollut Woodsille vaikea paikka. Hän on pelannut kisan kolmasti. David Howell kukisti Woodsin syksyllä 2005, Y.E.Yang katkaisi Woodsin pitkän, kuuden kisan mittaisen lyöntipelikisojen voittoputken syksyllä 2006. Viimevuonna Tiger palasi neljän vuoden tauon jälkeen ja oli kuudes. ”Record” on erinomainen, mutta kun puhutaan Tigerista, voittojen puuttuiminen latistaa saavutukset.

Torstaina Woods saa ryhmäänsä Shanghaissa Ernie Elsin ja Graeme McDowellin. Helppoa ei varmasti tule olemaan Phil MIckelsonillakaan. Hän on voittanut kisan kahdesti. Mickelson on pelannut US Openin jälkeen varsin huonosti, kahdeksassa kisassa hän on ollut vain kerran kymmenen joukossa. Myös Mickelson on ollut kentän laidalla alkukesästä todetun käsivamman johdosta. Hän joutui jättämään PGA Grand Slamin väliin, ykköstilan otti itselleen varamies Ernie Els.

Paul Caseyn vuoro voittaa?

Paul

HCBS Champions kisaa on turha kuvitella nelikon Woods, Mickelson, Westwood, Martin Kaymer välienselvittelyksi. Mukana on pitkä lista maailman parhaita. Ernie Els, Padraig Harrington ja Graeme McDowell lähtevät kisaan voitto alla, Rory McIlroy ja etenkin Ryder Cupista rinnanmitalla pudonnut Paul Casey ovat täynnä revanssihenkeä. Casey on ollut kauden tuhlaajapoika. Reikäpelimestaruudessa hänet pieksi loppuottelussa Ian Poulter. Odotettu Louis Oosthuizenin taltuttaminen Openissa päättyi 12:lla puskaan menneeseen avaukseen. Se saattoi lopulta torpedoida Ryder Cupiin pääsyn.Kahdessa viimeisessä Fedex Cupin kisassa vahvat esitykset ( toinen ja neljäs) olivat kovin pieniä lohdutuspalkintoja.

Myös Casey tulee tauolta. Hän on edelleen maailmanlistan seitsemäs, joten tätä taustaa vasten voitto jossain kauden viimeisissä kisoissa olisi kohtuullinen palkinto uurastuksesta.

Mikko Ilonen ei mahtunut voittajille tarkoitettuun kisaan mukaan. Kaudella 2007 hän oli kunniakkaasti 15:s ansaiten lähes 50.000 euroa. Ilosen mukaanpääsy seuraaavan viikon Singapore Openiin näyttää myös varsin epätodennäköiseltä. Reilua viikkoa ennen tapahtuman alkua hän on 14:s varamies. Mahdollisuuksia lisää hivenen se, että kahdella kentällä pelattavassa kisassa on paikka noin 200 pelaajalle.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje