11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Teneriffalla karmeat tulosjuhlat – Samooja ja Korhonen hyvin kisassa mukana

John Catlin lähestyi jopa maagista 59 lyönnin kierrosta Teneriffalla, mutta lopussa hän sortui pariin bogiin. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja pelaa loistavaa kierrosta. Myös Mikko Korhonen onnistui torstaina hyvin.

Mikko Korhonen ennakoi, että viimeviikkoiset tulosjuhlat eivät todennäköisesti saa jatkoa tällä viikolla Teneriffalla. Kisakenttä Costa Adeje on selkeästi vaikeampi kuin viime viikolla pelattu Meloneras, joten tulostasonkin luulisi pysyvän aisoissa.

Paitsi ettei näytä pysyvän. Kun avauskierroksen paras tulos Meloneraksella viikko sitten oli -7 (63), mennään tällä viikolla naapurisaarella vielä kovempaa. Aamupäivän ryhmien jälkeen kärjessä on Tanskan Thorbjörn Olesen tuloksella -9. Itävallan ET-kisan voittoa pari viikkoa sitten tuuletellut jenkki John Catlin käväisi jo tuloksessa -10, mutta hyytyi lopun bogien myötätulokseen -8.

Samaan pystyivät Ruotsin Alexander Björk ja viime viikon voittaja, Etelä-Afrikan Garrick Higgo.

Kärkipään pelaajien lisäksi moni muukin runnoi kierroksensa tuntuvasti pakkaselle. Vähintään kolme alle parin kierrostaan on 26 pelaajaa, joiden joukossa on myös kaksi suomalaista.

Kierroksensa jo loppuun pelannut Mikko Korhonen jakaa kilpailussa 21. sijaa tuloksella -3 (68). Kalle Samooja teki tuloksen -7 (64) ja on jaetulla viidennellä sijalla.

”Aamulla arvoin kolmen driverin välillä ja hyvä sieltä näytti löytyvän, koska oli parasta draivaamista hetkeen. Putteri oli myös tänään hyvällä tuulella. Greenit ovat todella muodokkaat, joten täytyy olla hyvä tuntuma nopeuteen”, Samooja kertoi.

”Tulostaso ehkä vähän yllätti, mutta lippuja varmaan ruvetaan tiukentamaan kohti sunnuntaita”, Samooja uumoili.

Niin Korhonen kuin Samoojakin aloittivat torstaina kierroksensa tiiltä 10. Molemmat avasivat kilpailunsa parilla ja käyttivät reiän 11, joka on par 5, birdiemahdollisuuden hyödykseen. Samooja teki reiällä 13, joka niin ikään on par 5, kierroksensa toisen birdien, mutta Korhosen oli tyytyminen bogiin.

Tämän jälkeen Korhonen ei enää horjunut vaan viimeisteli enää pareja sekä niiden seuraksi neljä birdieä.

”Ihan vankka kierros tänään. Muutama lyönti ehkä jäi kentälle, mutta kaiken kaikkiaan ihan kivasti pysyi kierros kasassa. Kiva, että jaksoin mukavasti pelata loppuun asti samalla tasolla ja energiat pysyivät kohdillaan. Tämä oli hyvä alku kisalle ja tästä kelpaa jatkaa huomenna”, Korhonen kommentoi.

Janne Kaske, Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki aloittavat kilpailunsa iltapäivän ryhmissä. Heidän kierroksensa on siis vasta alussa. Lisää kilpailusta illan aikana.

Lue seuraavaksi: Viime viikon tulosjuhla tuskin toistuu Teneriffalla, Korhosen mukaan kenttä on ”Selkeästi haastavampi”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje