Pulkkasella loistava kierros ja paalupaikka ET:n huipputurnauksessa – ”Putteri oli aika lämpöisenä tänään” - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkasella loistava kierros ja paalupaikka ET:n huipputurnauksessa – "Putteri oli aika lämpöisenä tänään"

Tapio Pulkkasen ja caddie Riku Mattilan yhteispeli toimi torstaina saumattomasti. Kuva: Getty Images

"Hattu-Tapio" tehtaili avauspäivänä seitsemän birdieä.

Tapio Pulkkanen sai unelma-alun torstaina Olgiata Golf Clubilla Roomassa käynnistyneessä Italian Openissa. Hän pelasi kisan ensimmäisellä kierroksella tuloksen 64 (-7), ja on siirtynyt tässä vaiheessa kolmen lyönnin johtoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kymmenenneltä tiiltä startannut Pulkkanen teki virheettömästi sujuneella kierroksellaan seitsemän birdieä. Lennokkain vaihe osui reikien 5–8 (kentän 14–17) jaksoon, missä hän taituroi neljän birdien suoran. Koko birdie-saaliista kaksi tuli kentän jälkimmäisellä puoliskolla.

”Huippualoitus tähän viikkoon. Putteri oli aika lämpöisenä tänään. Varsinkin etulenkillä upposi monta pidempää puttia ja takaysillä oli varmaa tekemistä lyhyemmissä puteissa. Muuta avaus meni sivuun, mutta tein hyviä par-saveja (pelastuksia)”, Pulkkanen sanoi.

Kierroksensa loppupuolella olevat USA:n Kurt Kitayama ja Englannin Matthew Fitzpatrick jakavat kakkostilaa tilanteessa neljä alle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Pulkkasen kanssa pelanneista toinen pitkälyöntinen, Uuden-Seelannin Ryan Fox löi tuloksen 70, eteläafrikkalainen major-voittaja Trevor Immelman käytti kierrokseensa neljä lyöntiä enemmän.

Kim Koivu on 14 reiän jälkeen kierrostaan yhdeksän yli parin. Kalle Samooja aloittaa urakkansa kello 13.10 ja Mikko Korhosen lähtöaika on kymmenen minuuttia myöhemmin.

Italian Open kuuluu European Tourin rahakkaaseen Rolex-sarjaan. Kilpailun kokonaispalkintopotti on seitsemän miljoonaa dollaria.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje