Tapio Pulkkanen haki tuntumaa Aura Golfin kenttään - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen haki tuntumaa Aura Golfin kenttään

Hattu-Tapio Pulkkanen on saanut valtavan itseluottamuksen päälle voitettuaan jo neljä kertaa Nordic Leaguen kisan.

Gant Open on kotimaisen kilpagolfin päätapahtuma sen ollessa ensimmäistä kertaa Challenge Tourin osakilpailu. Palkintopotissa on 170 000 euroa, mukaan on tulossa suuri osa kiertueen tähdistä.

Roope Kakko olisi noussut CT:n rahalistan kärkeen hänen voitettuaan 100 000 euroa Madeiralta, mutta espoolaisen nimi on ET:n voittajakategorian myötä enää pääkiertueen listoilla.

Päätös siitä, pelaako Kakko Turussa Gant Openin syntyy suurella todennäköisyydellä keskiviikkoon mennessä.

Suomalaispelaajista suurimmat odotukset Kakon ohella kohdistuvat neljästi Nordic Leaguella voittaneeseen Tapio Pulkkaseen, Jaakko Mäkitaloon, sekä kotikentällään pelaavaan Kalle Samoojaan.

Ammattilaisista ovat mukana varmuudella myös Antti Ahokas, Henri Satama, Niclas Hellberg, Jonas Haglund, Riku Mattila, Teemu Putkonen, Mikael Salminen, Janne Mommo, Albert Eckhardt, Erik Myllymäki sekä Linus Väisänen.

Amatöörejä kisassa on Tourin sääntöjen mukaan maksimimäärä, kuusi. Turkkiilaisille amatööreille on vaihdettu kaksi korttia. Päävalmentaja Staffan Johansson nimesi Turkuun Lauri Ruuskan, Kim Koivun, Kristian Kulokorven sekä Miki Kurosen.

Nordic Leaguessa loistavasti pelannut ja kiertueen historian nuorimmaksi voittajaksi noussut 16-vuotias Oliver Lindell ei mahtunut mukaan, jota voidaan pitää melkoisena yllätyksenä. Lindell ja Pulkkanen jakavat World Rankingissa sijalukua 908. Nordic Leaguen tultua heinäkuun lopulla mukaan niihin kiertueisiin, joilta saa WR-pisteitä.

Nopeat viheriöt ja raskaat karheikot

Maanantaina Ruissalossa pidettiin mediagolf Gant Openiin liittyen. Haastateltavina olivat AG:n Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen sekä kahden viimekertaisen kisan paras kotimainen pelaaja Erik Myllymäki.

Pulkkanen on pelannut muistikuvansa mukaan Ruissalossa vain kerran, kuusi vuotta sitten.

”Kalle lähtee kentälle nuotittamaan ja neuvomaan,” Pulkkanen kertoi ennen harjoituskierrosta. Seuraan liittyivät Myllymäki, sekä Turussa asuva Riku Mattila, jonka kotiseura on Loimijoki Golf.

<a href=Kalle Samooja on AG:n kasvatti ja kotiyleisön suosikki, joka kuluvalla kaudella pelaa Asian Touria. Gant Openissa hän on kertaalleen ollut uusinnan jälkeen toisena." src="/wp-content/uploads/2015/08/15080323443103.jpg">

Kalle Samooja on AG:n kasvatti ja kotiyleisön suosikki, joka kuluvalla kaudella pelaa Asian Touria. Gant Openissa hän on kertaalleen ollut uusinnan jälkeen toisena.

”Pallo kannattaa pitää väylällä. Karheikot ovat todella julman pitkiä. Niistä lyötäessä palloon ei saa juuri minkääänlaista kontaktia. Viheriöt ovat enemmän kallellaan kuin miltä ne näyttävät. Perussääntö pyri saamaan lähestymisesi lipun alapuolelle on Ruissalossa tavallistakin arvokkaampi ohjenuora,” Samooja teroitti pelikaveriaan.

”Harjoittelen tällä viikolla enimmäkseen pääkaupunkiseudulla. Turkuun tulen takaisin tiistaina ja pelaan yhteensä 2-3 harkkakierrosta. Siinä ajassa pitää saada tärkeimmät asiat kentästä ja olosuhteista haltuun. Voittoa lähden ehdottomasti tavoittelemaan,” Pulkkanen kertoi tavoitteestaan.

Pulkkanen oli ammattilaiseksi siirryttyään 2013 CT:n ensimmäisessä osakilpailussaan Madridissa toisena. Tuon jälkeen hän pelannut yli 30 kiertueen kisaa sijoittumatta kertaakaan 25:n ensimmäisen joukkoon. Nyt kun itseluottamus Nordic Leaguen voittojen myötä on varmasti tapissa, kotkalaiselta odotetaan vahvaa panosta Turussa.

Suomalaisista ovat Challenge Tourilla voittaneet:

Anssi Kankkonen 3x

Kalle Väinölä 2x

Toni Karjalainen 2x

Antti Ahokas 2x

Roope Kakko 2x

Mika Piltz 1x

Teemu Tyry

World Ranking, suomalaispelaajat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (14 kpl)

 • Kolmas näkökulma says:

  Staffan Johansson tekee hyvää työtä estääkseen Suomi-golfin kehittymisen. Käsittämätön päätös olla antamatta korttia Lindellille. Eikö hän ymmärrä, mikä huomioarvo ko. asialla olisi? Jos jotain, niin suomalainen golf kaipaa tunnettuuden kasvattamista eli näkyvyyttä medioissa. Se on tullut jo selväksi, että Johannsson tuuppaa eteenpäin suosikkejaan riippumatta heidän menestyksestään. Tämä jos joku on haitalllista sekä lajin sisällä että myöskin ulospäin. Let him go…

 • hetkonen? says:

  Pidin Lauri Ruuskaa ja Oliver Lindelliä aivan varmoina valintoina amatöörien puolelta. Ilmeisesti nordic leaguen voitto, suomen mestaruus, sm pronssi ja finnish tourin rankingin 3.sija (2 kisaa pelattuna) eivät riittäneet. Kovat ovat valintakriteerit..

 • Valvoja says:

  Alaikäinen lapsi tarvitsee myös lepoa ja rakkautta. Painostus jatkuvaan pelaamiseen voi johtaa myös lastensuojeluilmoitukseen. Staffan on fiksu mies tietäessään Suomen lainsäädännön.

 • No jo says:

  Suorastaan oksettava päätös jättää suomen kuumin amatööripelaaja ulos! Siinä kyllä golfliitto ja Johansson paskoivat aika rankasti housuihinsa!!

 • jaaha says:

  Kun selaili takavuosien suomen CT:lla pelanneita nobodyja niin voi vaan todeta että pelilliset ansiot ei todellakaan paina valinnoissa. Voi vain kuvitella miltä kaverista itsestä tuntuu, sillä tuonikäiset ja vieläpä hienosti menestyvät sellaiset haluavat VARMASTI pelata!

 • jorma says:

  Mitä tämän Lindellin olisi vielä pitänyt tehdä paremmin jotta olisi valittu? Onko kukaan antanut mitään perusteluja valinnoille? Olen menossa katsomaan kisaa ja yksi syy oli nimenomaan nähdäkseni tämän junnun peliä livenä, mitä uittua tämä tarkoittaa?

 • jep jep says:

  Kaveri (16v) joka on voittanut tällä kaudella sm-kultaa, pronssia, Ecco tourin ammattilaiskisan ja on kiertueen rankingissa toiseksi parhaana suomalaisena 15:ta. Kotimaisella Finnish tourilla 3:na ja koko maailmanlistalla 890 sijalla. Niin on aikamoista linssiin kusemista kun ei valita kotimaiseen kilpailuun (mihin hänellä oli ykköstavoite sanojensa mukaan) missä pelaa liuta häntä huonompia kotimaisia tuuppareita. Ei voi kun todeta että mitä V**tua päättäjät!!!

 • Kauno Korhonen says:

  Kyseessä on lapsi, jota on suojeltava liialliselta hössötykseltä. Varmasti vanhemmilta ja valmentajilta hyvä päätös antaa lapselle lepoa ja palautumista. Tuon ikäiselle lapselle leikkimielinen kisa kerran kuussa on sopiva määrä. Koulut alkaa ensi viikolla jne. Rauhoittukaa ja älkää tuhotko tuon lapsen elämää omien menestymättömyyksienne paikkaamisessa.

 • satunnaisbirdie says:

  Kysymys ei ole halusta vaan kyvystä! Tällaista lasten mukaanottaminen ei ole todellakaan mielekästä: eihän marjojakaan poimia raakana! satunnainen kertaonnistuminen ei saa riittää!

 • kolffi says:

  ”pehmolelut käteen satunnaisbirdie Tänään 13:41 Kysymys ei ole halusta vaan kyvystä! Tällaista lasten mukaanottaminen ei ole todellakaan mielekästä: eihän marjojakaan poimia raakana! satunnainen kertaonnistuminen ei saa riittää!” Kannattaa tarkistaa kaverin statsit ennen kuin moista soopaa suoltaa! Jos jannu itse haluaa pelata ja on (olisi) saavutuksillaan paikan ansainnut niin mikä on väärin? pelasin takavuosina suomen naisten ET:lläkin jotain 13v kiinalaisia lapsia.

 • Noloa says:

  Ihan oiken tekivät kun Junnua ei valittu villiksi kortiksi Olishan se nyt noloa jos 16 kesänen tulis taas ja pieksis paikalliset PGA ammattilaiset maan rakoon. Ihan hyvä että nämä ammatikseen rangellaseisojat saa jonkinlaista suojelua.

 • Jussi A says:

  Niin kauan, kun P Peltoniemi, rippikoulukaveri ja huippu-urheilujohtaja Marvaila ja ns. päävalmentaja johtavat laivaa nimeltä Suomen Golfliitto ry. Ei ole mitään toivoa, että syntyisi edes näissä valinta-asioissa mitään johdonmukaisia päätöksiä.

 • kyllä says:

  Miksi sitten ”lapsi” päästettiin kotikisaan (ecco tour) nöyryyttämään kotimaan ja pohjoismaiden ammttilaiset, mutta sitä ei sitten palkita millään! täysin epäjohdonmukaista ja munatonta toimintaa tältä mätäpaise kerholta, nimeltään suomen golfliitto!! tässä olisi ollut oiva PR-paikka suomen golfille, jos suomalainen tuore ET-voittaja ja ykkös amatööri oli pelanneet samassa kisassa. Mutta eihän nämä liiton miehet, mistä kaikkialta eri lajeista tulleetkaan golfin pariin sitä älyä!

 • kolopallo says:

  Odottaa mitään suomi-golfia edistäviä päätöksiä niin kauan kuin liitossa pyörii kaikenmaailman Peltoniemiä, sähly ja mäkihyppy miehiä etc..