[13][26]

[13][26]

Svingimuutos alkaa purra – Karina Kukkonen uran kovimmalla tuloksella LET-kisan kärkikahinoihin

Karina Kukkonen oli torstaina vahvassa vedossa. Kuva: Tristan Jones/LET

Kukkonen ei tehnyt torstaina paria huonompaa reikätulosta.

Karina Kukkonen oli paras suomalainen Sveitsissä Zürichin eteläpuolella käynnistyneen Ladies European Tourin kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Hän löi Swiss Ladies Openissa torstaina tauluun tuloksen 67 (-5) ollen tässä vaiheessa hienosti jaetulla kolmannella sijalla.

Kyseessä oli kierroksellaan viisi birdieä ja 13 paria tehneen Kukkosen kovin tulos Ladies European Tourilla pelaamissaan kilpailuissa.

”Otin vaan tänään tavoitteeksi, kun on jo alkanut tuntua hyvältä lyöminen, että joka kolmas väylä pitäisi pelata yhden alle. Yhden päähän jäin siitä. Yksittäisenä päivänä otettuna kierros oli yksi (uran) puhtaimmista, en missannut kuin kaksi griiniä ja nekin helpossa up & down -paikassa. Väylillä olin väylillä melkein aina”, hän sanoi.

Kuluvan kauden Kukkonen on ottanut oppimis- ja muuttamisvuotena. David Da Silvan ja Niklas Dahlgrenin tultua valmentajiksi Timo Karvisen tilalle, hän päätti, että tekniikka menee kaiken edelle, jotta saisi pidettyä kropan ”kasassa” ja muutenkin parannettua lyöntiä.

Oululainen pelaa kauden kahdeksatta kilpailuaan LET-kiertueella. Näistä neljä on tuottanut jatkopaikan. Paras sijoitus (38:s) on peräisin toukokuussa Madridissa pelatusta turnauksesta. Viime viikolla Ahvenanmaalla käydyssä kisassa hän sijoittui yhden pykälän heikommin.

”En ole laittanut itselle paineita tälle kaudelle, vaan tiukka tavoite on, että pidän svingimuutoksesta kiinni myös kilpailutilanteissa. Se alkaa jo tuottaa tuloksia, kun tiedän, että suunta on vain koko ajan ylöspäin.”

”Ei tarvitse mennä kuin lyönti kerrallaan. Kovaa päätä tässä vain kasvatellaan, jotta suunta pysyisi samana”, kahden lyönnin päässä kärkipaikkaa jakavista Ruotsin Linn Grantista ja Itävallan Christine Wolfista oleva Kukkonen kertoi.

Ålands 100 Ladies Openissa top 5:een yltäneen Ursula Wikströmin turnaus alkoi niin ikään mukavissa merkeissä: hän jakaa Golfpark Holzhäusernissä tuloksellaan 68 (-4) kahdeksatta sijaa.

Linda Osala ja Noora Komulainen (-1) jakavat 36. sijaa. Niukasti top 50:n ulkopuolella oleva Tiia Koivisto (par) on lyönnin päässä edellisistä. Kilpailun kuudennen suomalaisen, Elina Nummenpään (+3), on sen sijaan kiristettävä perjantaina tahtia yltääkseen kilpailun finaalikierrokselle. Matkaa viimeisissä jatkopaikoissa parhaillaan oleviin pelaajiin on kolme lyöntiä.