12.– 19.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla vaatimaton avaus Irlannissa – Samooja: ”Synkkää on”

Kalle Samoojalla oli torstaina vitsit vähissä. Kuva: Getty Images

Koko kolmikko on ensimmäisen kierroksen jälkeen ennustetun karsintarajan alapuolella.

Kim Koivun, Tapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan avauspäivän esitys Lahinch Golf Clubilla käynnistyneessä Irish Open -turnauksessa sujui epävireisissä merkeissä.

Tuloksen 72 (+2) pelanneet Koivu ja Pulkkanen jakavat 110. sijaa, kun kierros on edelleen kesken.

Koivun päivä eteni numeroiden valoissa tasapainoisen oloisesti, tosin birdiet jäivät tyystin puuttumaan. 16 parin ohella hänelle kirjattiin yksi bogey Old Coursen molemmille kenttäpuoliskoille.

Pulkkasella tapahtumia riitti huomattavasti enemmän. Hän teki etuysillä kaksi birdieä ja kaksi bogia, kunnes kirjasi 11. reiälle tulosta ikävästi rassanneen tuplabogeyn. Sisääntulon loppupuolella ”Hattu-Tapiolle” merkittiin vielä yksi bogey ja päivän kolmas birdie.

”Tahmea päivä alusta alkaen. Etuysillä en saanut käytettyä birdie-paikkoja ja 11 reiällä löin avauksen pitkään heinään, josta tuli tupla. Birdie-paikat tuli kaiken kaikkiaan huonost hyödynnettyä ja tulos näkyy taululla”, Pulkkanen sanoi.

”Huomenna on iltakierros, ja täytyy käyttää paikat hyväksi.”

Parivaljakko on parhaillaan kolmen lyönnin päässä ennustetusta cut-rajasta. Seitsemättä sijaa jakavat pelaajat ovat tuplasti kauempana.

Jotenkin pitäisi ketsuppipullo saada avattua.

Yli 40 pykälää Koivua ja Pulkkasta alempana olevan Samoojan takana tuloslistalla on vain kolme pelaajaa. 75 (+5) lyönnin kierros sisälsi kolme bogia ja yhden tuplabogeyn.

Samooja ei intoutunut päivän suorituksen jälkeen pidempiin analyyseihin.

”Ei kai tähän voi muuta todeta kuin että synkkää on. Kahteen edelliseen kierrokseen ei ole tullut yhtään birkkua. Se kiteyttää aika lailla, mikä täällä on ongelma. Jotenkin pitäisi ketsuppipullo saada avattua”, hän kertoi pettyneenä.

Turnauksen kärjessä on vakuuttavasti pelannut 47-vuotias irlantilaiskonkari Padraig Harrington (63/-7). Zander Lombard kärkkyy lyönnin päässä kolminkertaisesta major-voittajasta.

Kyseessä oli Harringtonin paras ensimmäisen kierroksen tulos European Tourilla 18 vuoteen. Runsaslukuisen ja äänekkään kotiyleisön kannustama ”Paddy” voitti Irish Openin samalla kaudella, jolloin hän saavutti ensimmäisen kahdesta Open-tittelistään vuonna 2007.

Harrington pelaa vasta vuoden toista Euroopan kiertueen kilpailuaan palattuaan rannevammansa jälkeen tositoimiin maaliskuussa.

”Tänään oli varmasti yksi yksinkertaisimmista, helpoimmista ja miellyttävimmistä päivistä koskaan links-kentillä. Pidän links-golfista, ja tiesin, että jos pääni on pelissä mukana, minulla on etulyöntiasema”, Harrington sanoi.

Wade Ormsby, Mike Lorenzo-Vera, Hyowon Park, Thorbjørn Olesen ja Lee Slattery (65) jakavat kolmatta sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje