Suomalaisilla nahkea alku Belgian Knockoutissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla nahkea alku Belgian Knockoutissa

Belgian Knockout pelataan erikoisella pelimuodolla, eikä mukana nähdä kuin kolme pelaajaa maailmanlistan top 100:sta.

Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen aloittivat Euroopan kiertueen Belgian Knockout -kilpailun torstaina Antwerpenissä tuloksella 73 (+2).

Kisan 144 osallistujaa on jaettu kahteen 72 miehen lohkoon. Kahden lyöntipelikierroksen jälkeen kummastakin lohkosta etenee jatkoon 36 pelaajaa. Molemmat suomalaiset on arvottu A-lohkoon, jossa he jakavat ensimmäisen kierroksen jälkeen sijaa 49. Eroa sijaan 30, jolla selviytyisi avauspäivän tulosten perusteella mukaan karsintaan, on kaksi lyöntiä.

Jos lohkojen 36 parasta eivät ole selvillä kahden kierroksen jälkeen, pelataan kummassakin lohkossa oma karsinta jatkopaikoista.

Molemman suomalaisen kortissa oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolme birdieä, kolme bogia ja tupla. Koivun kohdalla kierros oli vielä 16 reiän jälkeen hyvin kasassa, mutta bogey–tupla-lopetus jätti kirittävää perjantaille.

Lauantaina ja sunnuntaina pelataan yhdeksän reiän lyöntipeliotteluita, joiden voittaja etenee jatkoon ja häviäjä karsiutuu jatkosta. Lyöntipeliosuuden paras pelaaja kohtaa 64:nneksi sijoittuneen, joten torstain ja perjantain tuloksilla on merkitystä.

Jos pelaajat ovat jatko-otteluissa tasoissa yhdeksän reiän jälkeen, etenee ottelu jatkorei’ille, joita pelataan reikä kerrallaan niin kauan, että paremmuus on selvillä.

Niin Koivu kuin Pulkkanenkin aikovat osallistua ensi viikon maanantaina Walton Heathin kentällä Englannissa pelattavaan U.S.Openin karsintakilpailuun. Jos suomalaiset etenevät pitkälle Belgian turnauksessa, on edessä tuhti annos kilpagolfia, sillä U.S. Openin karsinta pelataan totuttuun tapaan 36 reiän mittaisena.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje