Suomalaisilla hyvä vauhti päällä Hollannissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla hyvä vauhti päällä Hollannissa

Mikko Ilonen onnistui KLM Openin ensimmäisenä päivänä. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen aloitti urakkansa mainiosti Kennemer Golf & Country Clubilla pelattavassa KLM Openissa. Hän löi kisan ensimmäisellä kierroksella tuloksen 64 (-6), mikä oikeuttaa yhdeksänteen sijaan.

Kentän 10. tiiltä torstaina startannut Ilonen teki kuuden ensimmäisen reiän jaksossa viisi birdieä, ja selvitti reiät 10-18 tuloksella 29. Toisella kenttäpuoliskolla hänen korttiinsa kirjattiin kaksi birdieä ja yksi bogi. Kaikkiaan Iloselle tilastoitiin avauspäivänä kahdeksan birdieä ja kaksi bogia.

”Tuli hyvä skore (tulos) helpolla, kun oli niin napakka startti. Löin ekan puoliskon lähelle ja tönin hyvällä prosentilla sisään birkut”, Ilonen sanoi.

”Skooraus oli yllättävän kovaa, kyllähän tuo kenttä tarjoaa paikkoja hyvällä kelillä ja kaikki käyttivät hyvät olosuhteet hyödyksi.”

”Etuysi on huomattavasti hitaampi ysi pelata. Jengi sählää siellä ja kuudes reikä kestää, kun kaikilla on kuskit (draiverit) kourassa tiillä. Se on vaikeampi puolisko pitää hyvää pelirytmiä yllä, kun tulee pitkiä odotuksia.”

Ilosen väyläosumatilasto näytti lukemaa 9/13. Viheriöille hän osui 14 kertaa, ja puttien määrä oli 27.

Lyöntimäärällä mitattuna torstain tulos on Ilosen paras kaudella 2015. Viimevuotisessa Zandvoortin kilpailussa samalla kentällä hänen sijoituksensa oli 11:s.

Mikko Korhonen oli myös hyvällä pelituulella. Tulos 67 pitää hänet kierroksen tässä vaiheessa sijalla 26.

Korhosen torstain saldo oli viisi birdieä ja kaksi bogia. Hän oli kierrostaan yhdeksän reiän jälkeen parissa, mutta sisääntulon kolme alle nosti nummelalaisen asemia rutkasti.

”Olipa kivaa pitkästä aikaa, oli täpinöissäni kentällä. Jännitti ja löin vähän vinoon, mutta selvisin. Draivasin ja puttasin hyvin, tästä on hyvä jatkaa”, Korhonen sanoi.

Kennemerin kenttä sijaitsee Hollannin länsirannikolla, joten tuuli näyttelee kilpailuissa yleensä suurta roolia. Torstaina puhuri pysyi maltillisena ja se heijastui myös kilpailun tulostasoon.

”Tällainen perustuuli, mailan tai pari. Toki se vaikuttaa, mutta se on täällä normaalia.”

Kahdeksan väyläosuman lisäksi Korhoselle tilastoitiin 11 griiniosumaa. Putteja hänelle kertyi 26.

Kisan kärkipaikkaa jakavat Skotlannin Paul Lawrie ja Australian Wade Ormsby hurjilla 61 lyönnin tuloksillaan. Britti Richard Bland (62) on kolmantena. Neljättä sijaa jakavien viiden pelaajan joukosta löytyy muun muassa kotiyleisön suursuosikki Joost Luiten (63).

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje