Suomalaiset edelleen hyvissä asemissa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiset edelleen hyvissä asemissa

Jaakko Mäkitalo on ollut kuin kotonaan kiihkeän ET-turnauksen ilmapiirissä. Kuva: All Over Press

Joonas Granberg ja Jaakko Mäkitalo jatkoivat tasapainoisia esityksiään Avantha Mastersin kolmannella kierroksella. Molemmat pelasivat lauantaina tuloksen 69, ja säilyttivät asemansa kymmenen joukossa. Granberg (-13) lähtee finaalikierrokselle viidenneltä ja Mäkitalo (-12) kahdeksannelta sijalta.

Kentän kakkosreiällä kolmannen birdiensä tehnyt Granberg oli kierrostaan yksi alle, kunnes kaksi bogia viidennellä ja kuudennella pudottivat hänet kärjen vauhdista. Tämän jälkeen Granberg ryhdistäytyi: hän teki kuuden seuraavan reiän aikana neljä birdietä, eikä sortunut loppukierroksen aikana virheisiin.

Vaikka samassa ryhmässä pelanneet David Drysdale ja Tommy Fleetwood vaikuttivat menevän menojaan, sai Granberg heidät sisääntulossa uudelleen kiinni. Drysdale oli ennen viimeistä reikää kolme lyöntiä Granbergia edellä, mutta tuplabogin myötä skotlantilaisen etumatka kaventui yhteen lyöntiin.

Fleetwoodin kanssa Granberg on tasoissa 54 reiän jälkeen. Samassa -13-tilanteessa on myös Scott Hend.

Granberg paransi kolmannella kierroksella hieman puttipeliään (29), mutta avausten tarkkuus jätti toivomisen varaa. Griiniosumia hänelle kirjattiin 14, kolme vähemmän kuin perjantaina.

Joonas Granberg ei päästänyt David Drysdalea ja <a href=Tommy Fleetwoodia karkuun. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/03/13031614325073.jpg" width="505">

Joonas Granberg ei päästänyt David Drysdalea ja Tommy Fleetwoodia karkuun. Kuva: All Over Press

Granberg on kärkeen rynnistänyttä Thomas Aikenia (-18) viisi lyöntiä jäljessä, toisena oleva Wenchong Liang on vain kahden lyönnin päässä. Kiradech Aphibarnrat jakaa Drysdalen kanssa kolmatta sijaa.

Kolme birdietä tehnyt Jaakko Mäkitalo välttyi lauantaina bogeilta. Hän oli tyytyväinen peliinsä, vaikka jotkut missatut putit harmittivat hieman: ”Tänään oli taas tasaista peliä. Pari pidempää birdieputtia upposi ja yksi kahdella putilla. Muuten ei mennyt oikein mistään sisään. Oli hyviä paikkoja, mutta ei saanut oikein sykettä päälle”, hän sanoi.

”Ihan tyytyväinen olen kuitenkin, ja huomenna mennään samoilla asetuksilla kuin tähänkin asti.” Mäkitalon väyläosumat ja putit olivat tilastollisesti paremmalla mallilla kuin toisella kierroksella. Kuusi missaamaansa griiniosumaa Mäkitalo paikkasi joka kerta parilla.

Mäkitalo starttaa Delhin ET-turnauksen finaalikierrokselle klo 7.00 Suomen aikaa yhdessä Chapchai Niratin ja PromMeesawatin kanssa. Päivän toiseksi viimeisessä ryhmässä, klo 7.20, lähtevä Granberg saa sunnuntaina peliseurakseen Scott Hendinja David Drysdalen.

Mikko Ilonen ja Kalle Samooja karsiutuivat turnauksen jatkokierroksilta 36 reiän jälkeen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)