[14][27]

[14][27]

Suomalaiset Boeljonin kannassa

Ursula Wikström ei päästänyt Christel Boeljonia karkuun Turkin LET-kisassa. Kuva: LET

Suomen kaksi parasta naisgolfaria, Minea Blomqvist-Kakko ja Ursula Wikström ovat edelleen mukana Turkin avoimen mestaruusturnauksen voittotaistelussa. Lauantaina tulokset 70 ja 71 pelanneet Blomqvist-Kakko ja Wikström jakavat kisan kakkostilaa 54 reiän jälkeen.

Kaksikon kanssa kolmannella kierroksella pelannut Christel Boeljon hankki päätöspäivälle kahden lyönnin etumatkan. Euroopan Solheim Cup -joukkueeseen viime syksynä kuulunut pelaaja löi lauantaina tuloksen 69. Turkish Airlines Ladies Openin voittoa puolustava Boeljon starttaa kisan ratkaisukierrokselle kokonaistilanteesta -7.

Blomqvist-Kakko pelasi lauantaina turnauksen toistaiseksi parhaimman kierroksensa. Päivän urakkaan sisältyi neljän birdien lisäksi 17. reiällä tullut bogi. Wikström teki kolmannella kierroksella niin ikään neljä birdietä. Kaksi peräkkäistä bogia osuivat ulosmenon alkupuolelle.

”Kierroksen alussa oli puttaaminen oli vähän väkinäistä, mutta sitten rentouduin ja aloin saamaan pelistä kiinni. Oli tosi mukavaa pelata taas Minnin (Minea Blomqvist-Kakko) kanssa pitkästä aikaa. Vielä kun saisi huomiselle rennon fiiliksen heti alusta saakka, niin hyvä tulee”, Wikström sanoi.

Boeljon oli 13. reiällä, neljännen peräkkäisen birdien jälkeen tekemässä jo irtiottoa pahimmista kilpakumppaneistaan. Seuraavan reiän tuplabogi osui kuitenkin hänen kannaltaan hankalaan paikkaan antaen samalla suomalaisille uskoa etumatkan saavuttamiseen.

Hauskana yksityiskohtana Boeljon onnistui tekemään National Golf Clubin kentällä toisena päivänä peräkkäin kolme birdietä rei’illä 11-13.

Kisojen kovimman (66) kierroksen lyönyt Carlota Giganda on neljäntenä tilanteessa -4. LineVedel, Carin Koch ja Diana Luna jakavat viidettä sijaa lukemissa kaksi alle.