Spiethin dominointi jatkuu – nyt tuli voitto Illinoisissa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Spiethin dominointi jatkuu – nyt tuli voitto Illinoisissa

Jordan Spieth otti jälleen ison askeleen kohti World Rankingin kärkipaikkaa. Kuva: Getty Images

Jordan Spieth sai juuri sen mitä hän halusi ennen tällä viikolla käynnistyvää Open Championshipiä. Kiikarissa oli kiihkeän kamppailun ohella voitto John Deere Classicissa, vaikka hieman tiukalle se lopulta menikin. Tom Gillis venyi tämän hetken maailman parhaan pelaajan kanssa päätöspäivänä tasoihin, ja taipui vasta uusinnassa.

Kilpailun tuloksella 71 aloittanut Spieth ja Gillis saivat 72 reiän saldokseen 264 lyöntiä eli 20 alle parin.

”20 alle kolmessa kierroksessa, käytin kyllä momentumin hyväkseni”, Spieth sanoi.

Gillis, 46, olisi voittaessaan ollut PGA Tourin vanhin turnausvoittaja 20 vuoteen. Hän teki yli puolta nuoremman Spiethin tehtävän helpommaksi lyötyään lähestymisensä veteen toisella jatkoreiällä. Voitto oli jälkimmäiselle toinen TPC Deere Run –kentällä sitten vuoden 2013.

Kaksikko jatkaa kotimaastaan kiireesti kohti Skotlantia. Spieth tavoittelee loppuviikosta kauden kolmatta perättäistä major-voittoa, viimeiseen tarjolla olleeseen Open-paikkaan tarranneelle Gillisille esiintyminen major-turnauksessa on ensimmäinen sitten vuoden 2011 PGA Championshipin.

Spieth on ensimmäinen pelaaja 15 vuoteen, joka pystyy neljään voittoon ennen Openia. Edellisen kerran tähän pystyi Tiger Woods.

Texasilaisen ratkaisua kilpailla edellisenä viikonloppuna kotimaassa Open Championshipin alla sai melkoista arvostelua, mutta hän antoi sunnuntaina pitkät kriitikoille. Eri asia on, miten paljon links-golfin pelaaminen esimerkiksi Scottish Openissa olisi saattanut edistää hänen valmiuttaan olla parhaimmillaan St. Andrews’ssa.

”En oikeasti välitä toisten näkemyksistä. Tuli tänne tietystä syystä ja tulin osoittaneeksi sen syyn.”

Voitostaan huolimatta Spiethin pelissä riittää jonkun verran hiomista – erityisesti avauksissa, jotka yskivät ajoittain Illinoisissa – , mikäli hän aikoo saavuttaa myös kauden kolmannen major-tittelinsä Old Coursella.

”Draiveri vaatii hienosäätöä. Puttipeli on mallikasta, samoin mailanpään nopeus tuntuu uskomattoman hyvältä.”

Mainio taistelu sai Gillisin uskomaan vielä mahdolliseen voittoon PGA Tourilla.

”Täytän seuraavaksi 47 vuotta, ikkuna on sulkeutumassa”, hän sanoi. ”Mutta tämä kisa rohkaisi huomaamaan, että minulla on vielä jonkun verran ilmaa renkaissa.”

Zach Johnson ja edellisen viikonlopun voittaja Danny Lee jäivät uusinnasta lyönnin päähän. Ruotsin Carl Pettersson (-15) oli parhaana eurooppalaisena 12:s.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje