Sohvi Härkönen LET:n karsintafinaaliin - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Sohvi Härkönen LET:n karsintafinaaliin

Sohvi Härkönen aloitti LET:n esikarsinnan pirteästi.

Sohvi

4.pv

Imatran Golfin Sohvi Härkönen on rakentanut ammattilaisuraansa jo vuosia alemmilla kiertueilla nousematta LET:lle. Seuraavan viikon aikana siihen on mainio mahdollisuus, sillä Härkönen pääsi ainoana suomalaisena karsintafinaaliin. Hänen sijoituksensa omassa 102 pelaajan ryhmässä oli 26:s. Yhden lyönnin heikomminkin pelaamalla paikka olisi varmistunut.

Elina Nummenpää pelasi karsinnan toisen puoliskon pirteästi (77-78-74-72). Valitettavasti vain Nummenpää teki viimeisellä ( par-5) bogeyn ja jäi lyönnin päähän finaalipaikasta. Linda Henrikssonilla oli lyöntejä liikaa yhdeksän, Riikka Hakkaraisella 12.

Toisessa karsintaryhmässä pelannut , golfvalmennusta Alicanten alueella tekevä Jenni Kuivainen jäi ryhmässään hännille.

Sohvi Härkönen on 90 reiän mittaisessa karsintafinaalissa ainoa suomalainen, sillä rajoitetun pelioikeuden omaava Jenni Kuosa ei osallistu finaaliin vaikka olisi suoran paikan siihen saanut.

Teemu Tyry

2.pv

Sohvi Härkönen (72-77) pelasi maanantaina La Mangan kahdesta karsintakentästä vaikeamman, South Coursen ja sai tuloksekseen 77. Tästä huolimatta hän on 102:n pelaajan ryhmässään 22:s, ja kisan puolivälissä niiden 35:n joukossa jotka pääsevät 90 reiän mittaiseen karsintafinaaliin. Elina Nummenpäällä (77-78) ja Linda Henrikssonillla ( 77-79) on veitsi kurkulla. Nummenpäällä on rajan oikealle puolelle neljä lyöntiä, Henrikssonilla viisi.

Riikka Hakkarainen (79-83) tarvitsisi ihmeen noustakseen karsintafinaaliin, eroa on 11 lyöntiä. Hakkaraisen alisuorittaminen oli havaittavissa koko kauden. Hän ei selvittänyt yhtään cuttia LET:lla. Jo vuosia tuloaan naisgolfimme huipulle tehneiden Nummmenpään ja Henrikssonin esitykset ovat olleet karsinnassa melkoisia pettymyksiä.

Toisessa karsintaryhmässä pelaava opetukseen keskittyvä Jenni Kuivainen (89-80) paransi maanantaina ja nousi jumbosijaltaan askeleen ylöspäin. Esikarsintaa on jäljellä kaksi kierrosta, tämän jälkeen samoilla kentillä käynnistyvässä karsintafinaalissa suomalaisista pelaa varmuudella vuodesta 2004 Touria kiertänyt Jenni Kuosa.

1.pv.

Viidellä suomalaisella pelaajalla on pyrkimys raivata tiensä La Mangassa kahdella kentällä pelattavassa LET:n esikarsinnassa 35 parhaan joukkoon. Palkintona kaikille 70:lle (+ jaetut) on luvassa paikka ensi sunnuntaina käynnistyvään karsintafinaaliin.

Esikarsintaa pelataan neljänä päivänä La Mangan South Coursella ja North Coursella. Suomalaisista neljä pelaajaa tavoittelee jatkopaikkaa karsintaryhmä A:ssa. Heistä avauspäivän jälkeen ainoana rajan oikealle puolelle jäi Sohvi Härkönen. Imatralaisen sunnuntain tulos oli 72 (+1) lyöntiä.

Karsintaryhmä A:n muista suomalaisista Elina Nummenpää ja Linda Henriksson (T68.) pelasivat tuloksen 77, Riikka Hakkarainen (83:s) tarvitsi kaksi lyöntiä enemmän. Ryhmän kärkipaikan valloittivat englantilaiset Lucy Williams ja Jodi Ewart (68). Brittien hienoa aloitusta täydentää kolmatta sijaa jakava Charlie Douglass (69).

Karsintaryhmä B:ssä Jenni Kuivainen (102:s) on joukon peränpitäjänä tuloksellaan 89. North Coursea kiertäneen ryhmän parhaista tuloksista vastasivat Englannin Anna Scott sekä Hollannin Chrisje de Vries (69).

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje