[14][27]

[14][27]

Snedekerin johtotulos kesti Farmers Insurance Openissa

San Diegossa 1,17 miljoonaa dollaria tienannut Brandt Snedeker nousi voittonsa ansiosta maailmanlistalla sijalle 12. Kuva: Getty Images

Brandt Snedeker (-6) saattoi vain katsella maanantaina, kun yritys toisensa jälkeen hänen kärkiasemansa tavoittelemiseksi jäi vajaaksi. Se merkitsi lopulta 35-vuotiaalle pelaajalle uran kahdeksatta voittoa PGA Tourilla.

Snedeker oli ehtinyt pelata neljännen kierroksen kokonaisuudessaan edellisenä päivänä, joten kentällä häntä ei enää nähty. Kun tennesseeläinen oli lyönyt sunnuntaina olosuhteisiin nähden kovan 69 lyönnin tuloksen Torrey Pinesin South Coursella, ei kierrosta pelattu enää kuin noin 15 minuuttia. Näin hän joutui odottamaan ratkaisua lähes vuorokauden ajan lyömättä yhtään lyöntiä.

”Nämä ovat olleet kaikkein hermostuttavimmat tunnit, jotka olen koskaan viettänyt kiertueella. Minulla ei ollut mitään käsitystä mitä tuleman pitää, tein varmasti reiän lattiaan odotellessani”, kolmannen kerran peräkkäin kolmen joukkoon sijoittunut Snedeker sanoi.

”Sivusta seuraaminen on paljon vaikeampaa kuin pelaaminen. En ymmärrä, kuinka pelaajien perheet pystyvät tähän”, hän tviittasi myöhemmin illalla.

Snedekerin edellinen voitto oli peräisin viime vuoden Pebble Beachin turnauksesta. Hän nousi FedExCupissa toiseksi, 60 pisteen päähän johdossa olevasta Kevin Kisneristä.

Voittajan finaalikierroksen tulos 69 nousee kilpailun tilastovertailussa korkealle jalustalle. Koko kierroksen keskiarvo oli 77.9, mikä on major-turnausten ulkopuolella neljänneksi korkein lukema sitten vuoden 1983.

Snedekerin menestys noudatti kaikin puolin varsin erikoista kaavaa. Hän selvitti karsintarajan lyönnillä, ja aloitti neljännen kierroksen 27. sijalta. Eroa tuolloin kärkipaikkaa jakaneisiin K.J. Choi’hin ja ScottBrowniin oli kuusi lyöntiä.

Loppukirispesialisti

Kyseessä oli neljäs kerta kun hän nousi kisan voittoon päätöskierroksella vähintään viiden lyönnin päästä. Voitettuaan vuoden 2012 Farmers Insurance Openin, eroa 54 reiän jälkeen paalulla olleeseen Kyle Stanley’hyn oli seitsemän lyöntiä.

”En koskaan anna periksi, kunnes viimeinenkin putti on reiässä. Olen ylpeä asenteestani”, Snedeker totesi. ”Se on ainoa syy, miksi menestyn täällä. Tiedostan, että aina on olemassa mahdollisuus.”

San Diegon kisa jouduttiin keskeyttämään sunnuntaina kolmeen eri otteeseen, mutta varapäivänä olosuhteet olivat tasaisemmat. Edelleen navakkana jatkunut tuuli piti silti huolen, ettei yksikään pelaaja päässyt lentoon.

Snedekerin kanssa tasatilanteessa kentälle maanantaina palannut Choi (-5) pelasti vahvalla lähipelillään monta paria, ja teki vain yhden bogin. Jälkimmäinen osoittautui kuitenkin kohtalokkaaksi, sillä lähes viisi vuotta voitoitta tarponut korealainen ei saanut tehtyä yhtään birdietä. Eroa voittajaan jäi yksi lyönti.

Jimmy Walkerilla (-3) riitti vaikeuksia. Neljän bogin ja neljän parin myötä hän hiipui FredrikJacobsonin seuraksi neljännelle sijalle. Kevin Streelman (-4) kiilasi viimeisen reiän onnistuneen birdieputin ansiosta kolmanneksi. Jacobsonin maanmies Jonas Blixt (-2) täydensi pohjoismaalaisten hyvää panosta kuudennella tilallaan.

San Diegossa 1,17 miljoonaa dollaria tienannut Snedeker nousi voittonsa ansiosta maailmanlistan kärkitusinaan.