Snedeker pitkästä aikaa voittotaistelussa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Snedeker pitkästä aikaa voittotaistelussa

Brandt Snedeker ja caddie Scott Vail suunnittelevat avausta Spyglass Hill -kentän neljännellä lyöntipaikalla. Kuva: Getty Images

Brandt Snedeker ja Matt Jones jakavat Pebble Beachin kolmen kentän turnauksen kärkipaikkaa 36 reiän jälkeen. He ovat kisan puolivälissä kokonaistilanteessa 12 alle. Spyglass Hill -kentällä perjantaina pelannut kaksikko jatkaa turnaustaan seuraavalla kierroksella Pebble Beachillä.

”Jos griinit ovat kuivat, Pebble tulee olemaan hankalin, koska siellä on pienet viheriöt”, tuloksen 66 toisella kierroksella lyönyt Jones sanoi. ”Jos rautapeli ei toimi siellä, vaikeuksia on luvassa.”

Kaksi vuotta sitten Pebble Beachillä voittanut Snedeker on hyvillään kärkipaikasta. Viikonvaihde antaa mainiot näkymät taistella jälleen voitosta. ”Näillä näkymin voittotulos tulee olemaan jotain 20 alle. Joten kahden seuraavan päivän aikana minun on pelattava arviolta 7-10 alle voittaakseni. Jalkaa ei voi nostaa kaasulta”, Snedeker sanoi.

Snedekerin pelit eivät ole viime aikoina sujuneet erityisen hyvin. Voitettuaan Pebble Beachillä kaksi vuotta sitten, hän nousi maailmanlistalla neljänneksi. Nyt Snedekerin World Ranking –sijoitus on 63:s, eikä paikka tavallisesti pelaamissaan kisoissa ole enää varma. Alamäki alkoi jo viime kaudella, jolloin hän sijoittui vain neljästi Top 10:een, ja putosi maailmanlistalla 50:n joukosta.

”Ei ole hauskaa ajatella, ettei minulla ole paikkaa Mastersiin ja World Tourin kisoihin ym. Joten menestyminen täällä on varsin suuri motivaation lähde. Tästä on vain itseäni syyttäminen, joten homma pitää hoitaa nyt kotiin”, Snedeker sanoi.

FedExCupin puolustava mestari Billy Horschel, joka ei tällä kaudella ole sijoittunut vielä kertaakaan 20:n joukkoon, löi Spyglass Hill -kentällä tuloksen 65. Hän on siinä isossa joukossa, joka jahtaa kärkeä kahden lyönnin päässä. Päivän suurimman harppauksen teki kuitenkin Torrey Pinesin kisan voittaja Jason Day, jonka pelaaminen oli pitkään epävarmaa.

Day sanoi vieneen poikansa sairaalaan vatsataudin vuoksi. Tauti tuli seuraavaksi hänen vaimolleen ja sitten hänelle. Australialainen mietti vielä keskeytystä puoli tuntia ennen lähtöaikaa, kunnes täräytti Monterey Peninsula –kentällä tuloksen 62.

Hän on kolme lyöntiä kärjestä yhdessä Jim Furykin ja Nick Watneyn (Spyglass Hill) kanssa. JustinHicks (-11) on yksin kakkostilalla.

Puttipeli on ollut aina Snedekerin pelin vahvin osa-alue. Tähän hän on kiinnittänyt eniten huomiota harjoittelussaan, ja uskoo puttaamisen olevan nyt haluamallaan tasolla. Yksi merkittävä ratkaisu oli ottaa entinen putteri takaisin bägiin viime marraskuussa.

”Joskus putterille on sanottava muutama valikoitu sana ja laitettava se vaihtopenkille tai auton kuumaan tavaratilaan. Näin putteri tietää, että se voidaan korvata jollain toisella mailalla”, Snedeker sanoi hymyillen. ”Onneksi tämä versio ymmärsi ja alkoi tehdä taas työtä vanhaan malliin.”

Avauskierroksen jälkeen onnistunut John Daly käväisi perjantaina johdossa tehtyään birdien Monterey Peninsula –kentän ykkösellä. Hän jäi kuitenkin tulokseen 72, ja putosi sijalle 37. Dalylla on lauantaina tekemistä Spyglassilla, päästäkseen mukaan sunnuntaina pelattavalle finaalikierrokselle.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje