25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sisilian kisan ratkaisu maanantaina

Anthony Wall kavensi Raphaël Jacquelinin etumatkaa kahdella lyönnillä juuri ennen hämärän tuloa. © Getty Images

Kauden ensimmäinen vanhalla mantereella pelattava Euroopan Tourin kilpailu tuo tullessaan myös kauden ensimmäisen maanantairatkaisun. Tähän oli päädyttävä, sillä Sicilian Openin neljäs kierros oli sunnuntaina kaksi ja puoli tuntia keskeytyksissä sateen ja ukkosen takia. Kun pelaamaan jälleen päästiin, aloitti johtopallo vasta oman kierroksensa.

Kisan kärjessä jatkaa jo 54 reiän jälkeen johdossa ollut Raphaël Jacquelin. Ranskalaisen peli sujui sunnuntaina virheettömästi aina sisääntulon alkurei’ille saakka, kunnes hänen avauksensa painui 12:nnella (par 5) pahannäköisesti vasemmalle. Pallo kuitenkin löytyi ryteiköstä, ja Jacquelin (-11) pääsi hetken kuluttua puttaamaan vielä paria hyvästä paikasta. Putti epäonnistui, ja jo hieman lannistuneen oloinen Anthony Wall (-10) pääsi kaventamaan kaksikon eron birdiellään yhteen lyöntiin.

Tämän pidemmälle ei sunnuntaina pelattu, sillä hämärä alkoi nopeasti laskeutua Donnafugatan kenttämaiseman ylle.

Jacquelin on voittanut urallaan kaksi kertaa Euroopan Tourilla, mutta jälkimmäisestäkin on vierähtänyt jo neljä vuotta. Wallin ainoa ET-voitto on sen sijaan niinkin kaukaa kuin vuodelta 2000.

José Manuel Lara (3:s) on kahden lyönnin päässä kärjestä, mutta hänellä on jäljellä enää kolme reikää. Loppuun saakka pelanneista johdossa on Joel Sjöholm (-7). Maailmanlistalla 301:ntena oleva 26-vuotias ruotsalainen on kauden 2011 kiertuetulokkaita kuuluttuaan viime vuonna Challenge Tourin kärkikaartiin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje