Singhin vaikea valinta - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Singhin vaikea valinta

Vijay Singh voitti kaudella 2008 kolme kertaa Tourilla ja kuittasi bonuksena Fedex Cupista 10 miljoonaa. Tämän jälkeen hän on pelannut yli neljä vuotta voitotta © Getty Images

Scott

Scott Langley on päässyt kahdesti karsintojen kautta US Openiin. Sijoitukset ovat olleet loistavia, 16. ja 29. &copy Getty Images

Vijay Singh aloitti Sony Openin Honolulussa varsin lupaavasti tuloksella 67, jolla hän on 17. Kärjessä on ensimmäistä kauttaan pääkiertueella pelaava vasuri Scott Langley (62). Langley on 23-vuotias vuoden 2010 NCAA:n mestari, joka selvitti tiensä pääkiertueelle syksyn karsintojen kautta. Nuorukainen on saanut tuntumaa US Openista jo kahdesti ja nostanut niissä päätään upeasti selviytyen molemmilla kerroilla 30:n joukkoon.

Edellisviikon voittaja Dustin Johnson (70) antoi Langleylle kahdeksan lyöntiä etumatkaa kolmelle viimeiselle kierrokselle. Suosikeista Carl Pettersson ja Keegan Bradley pelasivat tuloksen 68.

Singh täyttää helmikuun 22. päivä 50 vuotta ja tällöin hän voisi siirtyä Champions Tourille, jossa hyvin todennäköisesti nousisi nykyisellä pelitasollaan aivan terävimpään kärkeen. 34 kertaa PGA Tourilla voittanut fijiläinen ei ole selkeästi ilmaissut viimeaikoina kantaansa asiaan. Kauden 2012 aikana hän vakuutti useaan otteeseen pysyvänsä PGA Tourilla, josta edellinen ykköstila on yli neljän vuoden takaa.

Merkillepantavaa hänen osaltaan on se, että täytettyään 40 vuotta Singh voitti 5,5 vuoden aikana peräti 22 kertaa PGA Tourilla ja nousi 32 viikon ajaksi maailmanlistan ykköseksi ohi Tigerin. Kokonaisansiot PGA Tourilla ovat yli 67 miljoonaa.

Sekin on hyvä muistaa, että Singh siirtyi Yhdysvaltoihin vasta samana vuonna, jolloin hän täytti 30 vuotta. Uran alkuaikoihin liittyy vaikea vaihe Aasiasta. Singh syyllistyi tuloskortin väärentämiseen, maa alkoi polttaa jalkojen alla ja hän siirtyi asumaan Ruotsiin, jossa voitti mm. maan PGA:n mestaruuden ennen läpimurtoaan ET:lla.

Tämänhetkisessä tilanteessaan Singhia ajaa varmasti jatkamaan PGA Tourilla kunnianhimo, oma tietoisuus siitä, että hän kykenee edelleen voittamaan minkä tahansa kilpailun majorit mukaanlukien. Polvi-ja selkävammoista kärsinyt konkari pelasi kaudella 2012 nousujohtoisesti. Kauden paras sijoitus (4.) tuli syksyllä, top-ten sijiotuksia oli viisi, British Openissa Singh venyi yhdeksänneksi. Mikään järisyttävä yllätys ei olisi se, että Singh nousisi seuraavien 2-3 vuoden aikana vielä palkintokorokkeelle nostelemaan PGA Tourlla voittopystiä. Sivutöinä ahkerasti kilpaileva harjoitusnarkomaani voisi silti käydä mittauttamassa tasoaan Champions Tourilla.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje