Simpson hallitsee kotipaineet - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Simpson hallitsee kotipaineet

Webb Simpson on Charlottessa voiton syrjässä kiinni. © Getty Images

Kotikentällään pelaavalle Webb Simpsonille viikko on ollut mielenkiintoinen. Kotiyleisö, kaksi kierrosta Tiger Woodsin seurassa, taistelua lauantai-iltapäivänä kisan kärkipaikasta Rory McIlroyn kanssa ym. Simpsonilla on ollut täysi työ pitää kaikki muu hälinä poissa ajatuksistaan, mutta hyvin on tähän saakka onnistunut. Hän johtaa Wells Fargo Championshipiä 54 reiän jälkeen.

Erot ovat pienet, sillä ensimmäisen bogittoman kierroksen yli vuoteen pelannut Ryan Moore ja D.A. Points väijyvät Simpsonia (-14) lyönnin päässä. Kaikkiaan viisi pelaajaa jakoi kolmannen kierroksen loppuvaiheessa kisan kärkipaikkaa, kunnes Simpson teki ”irtioton” 17. reiän birdiellään.

”Näyttää siltä, että kun tämän tason kaverit ovat hieman hermostuneita, he pystyvät keskittymään paremmin”, Simpson sanoi. ”Sama on itseni kohdalla. Mitä hermostuneempi olen sitä paremmin pelaan. Ei ole hyväksi ajautua mukavuusalueelle, koska siitä seuraa laiskuutta ja fokus katoaa.”

Sunnuntaina ei ole sen koommin mahdollisuutta vetää lonkkaa. Kymmenen pelaajaa on neljän lyönnin sisällä kärjestä, joten finaalikierroksella voi tapahtua mitä tahansa. Voittajaksi voi toki nousta kauempaakin. McIlroy selvitti vuosi sitten cut’in niukasti, mutta iski päätöspäivänä kenttäennätyksen (62) ja voitti.

Päivä päivältä peliään parantanut McIlroy on tällä kertaa kärjestä vain kahden lyönnin päässä. Mikäli pohjoisirlantilainen sijoittuu Charlottessa vähintään seitsemänneksi, hän nousee takaisin maailmanlistan ykköseksi.

”Tuhlasin pari lyöntiä, mutta 66 on hyvä tulos. Uskon, että huomenna on taas kovat numerot tiedossa”, McIlroy sanoi.

Perjantaina 23 vuotta täyttänyt McIlroy koki melkoisen syntymäpäiväyllätyksen, kun hänen vanhempansa Gerry ja Rose lensivät Yhdysvaltoihin ja ilmestyivät pojan tietämättä kisapaikalle.

Kahden kierroksen jälkeen johdossa ollut Nick Watney jakaa McIlroyn kanssa neljättä sijaa. Rickie Fowler ja 18. griinillä neljä puttia ottanut Stewart Cink ovat seuraavina.

Oman mielenkiintonsa finaalikierrokselle tuo fakta, että 22:n joukossa olevista pelaajista ainoastaan McIlroy on yltänyt tänä vuonna voittoon.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje