Sanna Nuutisella mahdollisuus tehdä suomalaista golfhistoriaa LET-kiertueella - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Sanna Nuutisella mahdollisuus tehdä suomalaista golfhistoriaa LET-kiertueella

Sanna Nuutinen on suoriutunut hankalasta kaudesta mallikkaasti. Kuva: Tristan Jones/LET

Riikka Hakkarainen on edellinen kiertueen rankingissa top 10:een yltänyt suomalaispelaaja.

Naisten Euroopan kiertueen kausi 2020 huipentuu tällä viikolla Espanjassa Real Club de Golf Guadalminan kentällä pelattavassa finaaliturnauksessa. Suomalaisilla on Malagan kilpailussa tuhti edustus, sillä mukana ovat Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Karina Kukkonen, Elina Nummenpää, Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström.

Tilanne torstaina alkavan kilpailun alla on yhtä poikkeuksellinen kuin koko päättymässä oleva kausi. Guadalminassa ei taistella sen koommin kortin säilyttämisestä kuin nokkimisjärjestyksestä kiertueen hierarkiassa − joskin voitolla nousee kaudeksi 2021 automaattisesti voittajakategoriaan. Muutoin edellisen kauden päätteeksi ansaitut kategoriat säilyvät sellaisenaan, eikä kenekään tarvitse lähteä hakemaan vauhtia karsinnoista.

Andalucia Costa del Sol Open de España -kilpailussa pelataan siis pitkälti kunniasta ja rahapalkinnoista, unohtamatta maailmanlistan ja olympiarankingin pisteitä.

Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu mainion kauden pelanneen Sanna Nuutisen suoritukseen, sillä hänellä on viikonvaihteessa tuhannen taalan paikka tehdä suomalaista golfhistoriaa LET:n rankingissa korkeimmalle sijoittuneena kotimaisena pelaajana.

Suomalaispelaajista tämän tilaston ykkösenä on Minea Blomqvist-Kakko, joka ylsi tulokaskaudellaan 2004 Order of Merit -listalla seitsemänneksi. Kaksi vuotta myöhemmin toinen kotimainen LET-voittaja Riikka Hakkarainen oli rankingissa yhdeksäs. Muilta suomalaispelaajilta ei löydy top 10 -sijotuksia kokonaiskilpailusta.

Nuutinen lähtee päätösturnaukseen rankingin kahdeksannelta tilalta, joten hyvällä esityksellä Guadaminassa hänellä on mahdollisuudet ottaa suomalaisten ranking-ennätys haltuunsa.

Helsinkiläinen on pelannut tänä vuonna 11 LET-kilpailua: näistä kaksi on tuottanut top 3 -sijoituksen ja yksi kymmenennen tilan. Tämän lisäksi plakkarissa on kahdessa LET Access Series -kilpailussa tullut voitto ja kuudes sija.

Elokuusta lähtien olen lähes unohtanut, että mitään kisataukoa olikaan.

Kaikkiaan kuudesti top 10:een pääkiertueella yltäneen Nuutisen kauden kohokohtiin kuuluu myös pääsy uran ensimmäiseen major-turnaukseen Women’s Openiin, jossa hän jäi jatkokierrosten ulkopuolelle.

”Kausi on ollut hyvän tasainen ja pelillisesti olen mennyt eteenpäin kaikilla osa-alueilla. Kesä oli hyvää aikaa hioa tekniikkaa valmentajan kanssa”, Nuutinen sanoi jakaen kunniaa valmennuksestaan vastaavalle ja kisoissa toisinaan caddienaan toimivalle Niklas Dahlgrenille.

Tällä kaudella kolme turnausta voittanut Emily Kristine Pedersen on jo varrmistanut rankingin ykköstilan. Kuva: Tristan Jones/LET

Vaikka LET:n kilpailut ehtivät olla maalis-elokuun välisenä aikana viisi kuukautta tauolla, kertyy Nuutiselle tällä kaudella vain kaksi pääkiertueen turnausta vähemmän kuin viime vuonna.

”Elokuusta lähtien olen lähes unohtanut, että mitään kisataukoa olikaan, sillä syksy oli onneksi aika kiireinen kisojen suhteen.”

Rankingin top 10:n osalta selvää on ainoastaan se, että tänä vuonna kolme kisaa voittanut Emily Kristine Pedersen tulee varmuudella pysymään loppuun saakka listan kärjessä. Tanskalaisella on kakkosena olevaan Ruotsin Julia Engströmiin yli 500 pisteen etumatka. Noora Komulainen on toiseksi parhaana suomalaisena sijalla 53.

Ladies European Tourin finaalikilpailu on palkintoarvoltaan − Women’s Open pois lukien − kauden kolmanneksi rahakkain turnaus 600 000 euron kokonaispotillaan.

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

9.40 (1) Marta Martin ESP-Linda Wessberg SWE-Tiia Koivisto
9.40 (10) Beth Allen USA-Johanna Gustavsson SWE-Sanna Nuutinen
10.20 Elanor Givens ENG-Ursula Wikström-Kylie Henry SCO
13.20 (1) Karina Kukkonen-Manon Gidali FRA-Camilla Hedberg ESP
13.20 (10) Agathe Sauzon FRA-Natilia Escuriola Marinez ESP-Noora Komulainen
13.30 Isabelle Boineau FRA-Elina Nummenpää-Camille Chevalier FRA

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje