Sanna Nuutinen: ”Kahden viikon reissu on muuttumassa kahden kuukauden reissuksi” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Sanna Nuutinen: ”Kahden viikon reissu on muuttumassa kahden kuukauden reissuksi”

Sanna Nuutisen kausi jatkuu tällä viikolla Skotlannin North Berwickissä. Kuva: Getty Images

Urakkansa Ladies Scottish Openissa aloittanut Nuutinen joutuu riskimaista palaaville määrätyn pakkokaranteenin vuoksi välttelemään kotimaata.

Maailmalla olevat suomalaiset kiertuepelaajat ovat parhaillaan hieman erikoisen tilanteen edessä hallituksen määrättyä kaikille riskimaista Suomeen saapuville kahden viikon pakollisen koronakaranteenin. Tämä luonnollisesti vaikuttaa enemmän tai vähemmän pelaajien lähiaikojen suunnitelmiin.

Yksi kuvionsa uudelleen rakentavista pelaajista on torstaina alkaneeseen Ladies Scottish Openiin osallistuva Sanna Nuutinen, jonka kilpailureissu saattaa venyä kuukausien mittaiseksi.

”Jos tulen Suomeen, joudun pakkokaranteeniin, jonka aikana ei tietysti saa matkustaa. Nyt on toisin sanoen pakoiltava kotimaata, jos haluaa pelata”,  hän sanoi.

”Todennäköisesti tulen ottamaan kalenteriin myös LETAS-kiertueen käynnistyessä niin paljon kisoja, että kahden viikon reissu on muuttumassa kahden tai jopa kolmen kuukauden reissuksi. Nyt mennään näillä kamoilla, mitä on pakattu, ja toivotaan että pelivaatteet ja pallot riittää.”

Muiden suomalaisten tilanne on samansuuntainen: jos aikoo kilpailla, pakkokaranteeniin ei ole mahdollisuutta jäädä.

Ensi viikolla Skotlannin Troonissa pelattavaan major-kilpailuun, Women’s British Openiin, suomalaisilla ei ole paikkaa, mutta elo-syyskuussa LET:n ohjelmassa on kolme muuta turnausta.

Miesten puolella torstaina alkavassa Celtic Classicissa pelaa suomalaisista vain Sami Välimäki. Ensi viikolla koko nelikko on jälleen koossa, ja Wales Openin jälkeen ET:llä pelataan peräkkäisinä viikkoina neljä turnausta. Lisää epävarmuutta kokonaisuuteen tuo se, että mikäli koronan pelätty ja odotettu toinen aalto muuttuu pahaksi, tullaan turnauksia perumaan.

LET:llä voimassa olevat koronamääräykset ovat samanlaisia kuin muillakin kiertueilla. Nuutisen mielestä koko toiminta on muistuttanut science fiction -elokuvaa.

”Kenenkään ei kannata lähteä taistelemaan määräyksiä vastaan. Me teemme kiltisti niin kuin meitä ohjeistetaan, pidetään maskit päällä ja noudatetaan turvavälejä. Ruokailu on oman caddien kanssa, ja omassa hotellihuoneessa pitää olla silloin kun ei olla kentällä. Mikään sosiaalinen viikko ei siis ole tiedossa. Toisaalta itseäni se ei haittaa, sillä olen tullut tänne tekemään töitä.”

Renaissance Club isännöi viime vuonna European Tourilla Scottish Openin kilpailua. Kenttä on Nuutisen mieleen.

”Tämä on todella kiva kenttä. Tykkään kilpailla täällä. Minkäänlaisia tavoitteita ei ole, kun on niin pitkä aika kilpailuista. Lähden pelaamaan omaa peliä lyönti kerrallaan. Se on varmasti ainoa keino, miten tulosta voi tulla, jos on tullakseen.”

Avauskierroksella Nuutinen pelasi kahden muun kilpailuun osallistuvan suomalaisen, Noora Komulaisen ja Ursula Wikströmin tavoin tuloksen 74 (+3). Parhaillaan 67. sijaa jakava kolmikko on lyönnin päässä turnauksen ennustetusta cut-rajasta.

Kilpailun kärjessä on tuloksen 67 (-4) pelannut Nicole Broch Larsen. Toista sijaa jakavien viiden pelaajan joukossa ovat muun muassa Espanjan Azahara Munoz sekä kahdella ensimmäisellä kierroksella Nuutisen kanssa pelaava Saksan Olivia Cowan. He kärkkyvät tanskalaista lyönnin päässä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje