Sanktioita luvassa − Eddie Pepperell aiheutti itselleen poikkeuksellisen diskauksen ET:n huipputurnauksessa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sanktioita luvassa − Eddie Pepperell aiheutti itselleen poikkeuksellisen diskauksen ET:n huipputurnauksessa

Eddie Pepperell ulkoisti itsensä kyseenalaisesti Turkin seitsemän miljoonan dollarin kisassa. Kuva: Getty Images

Pepperell menetti hermokontrollin kolmannen kierroksen jälkipuoliskolla.

Mitä palloihin liittyvää jokaisen golfkilpailuun osallistuvan pitäisi muistaa tarkistaa ennen kierrokselle lähtöä? Mikäli vastauksesi oli, että niitä pitää olla riittävästi, olet täysin oikeassa.

Eddie Pepperell ja hänen caddiensa kuitenkin unohtivat tämän kultaisen säännön, sillä pelaaja joutui jättämään Belekissä meneillään olevan ET-kisan Turkish Airlines Openin kesken kolmannella kierroksella pallojen loppumisen vuoksi. Toki tapahtuneeseen näyttäisi liittyneen tahallisuutta.

Pepperell oli kierrostaan kaksi yli parin tehtyään 11. ja 12. (Montgomerie Maxx Royal -kentän 2. ja 3.) reiällä bogin. Seuraavalla reiällä englantilaisen lähestyminen painui viheriötä vartioivaan veteen. Lopulta veteen loiskahti neljä palloa lisää, ja Pepperell ilmoitti samassa ryhmässä pelanneille Martin Kaymerille ja George Coetzeelle, että hänellä ei ole enempää palloja.

Pallojen loppuminen on golfin sääntöjen mukaan yksiselitteinen syy diskaukselle kilpailuissa.

Maailmanlistan 47:s näytti menettäneen hermokontrollin edellisellä reiällä putatessaan viheriöllä putterin sijaan wedgellä.

”Näytti siltä kuin hän ei haluaisi pelata. Eddie taisi lyödä neljä tai viisi palloa veteen – en ole ihan varma, hän toimi niin nopeasti. Olen nähnyt tuollaista aiemmin vain Tin Cup -elokuvassa, tämä oli ensimmäinen kerta livenä”, Martin Kaymer kertoi.

Pepperell oli Turkin kilpailussa ennen diskaustaan kokonaistilanteessa par.

On ilmeistä, että kiertue antaa bäginsä palloista tyhjentäneelle Pepperellille rahallisen sakon lauantain tapauksen johdosta. Hän oli ennen turnausta Euroopan kiertueen Race to Dubai -listalla 41:ntenä, kun 60 parasta pääsee ET:n finaaliturnaukseen. Osallistuminen Dubain ja ensi viikon Etelä-Afrikan turnauksiin eivät ole Pepperellin osalta vaarassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)