26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja ja Välimäki tehtailivat toisella kierroksella yhteensä 15 birdieä ja yhden eaglen!

Kalle Samooja esitti perjantaina Al Mouj -kentällä pään pyörälle laittaneita suorituksia. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja ja Sami Välimäki löivät suomalaishurjastelussa pöytään ET-uransa parastaan parin alittaneilla reikätuloksilla mitattuna.

Muscatissa Omanissa meneillään olevan European Tour -kilpailun aamupäivä on edennyt suomalaisittain iloisissa merkeissä. Kalle Samooja (-8) täräytti toisella kierroksella kisan kovinta tulosta jakavat lukemat, 65, ollen kolmannella sijalla.

Samooja aloitti urakkansa bogilla, mutta sen jälkeen nähtiin kyytiä, jollaista turkulainen ei ole ennen esittänyt. Kahden peräkkäisen birdien jälkeen Al Mouj -kentän etuysille syntyi vielä kaksi birdieä lisää, ja hän loikkasi heilahtamalla kärkikymmenikköön.

Tämä ei riittänyt Samoojalle, joka tehtaili sisääntulon alkuun komean sarjan: birdie-birdie-eagle-birdie. Huumavan menon keskelle mahtui myös yksi triplabogey 15. reiällä, jota hän ei kuitenkaan jäänyt surkuttelemaan. Kolmanneksi viimeisen ja pitkän putin päätteeksi 18. reiän birdiet sinetöivät upean show’n päätteeksi seitsemän alle -tuloksen.

”Olipahan päivä tänään. Löytyi eräänlainen flow-tila, eikä tulos paljoa painanut, vaikka siellä oli iso läjä birkkuja, eagle ja tripla. Kympillä kolahti chippi sisään, joka sai kierroksen lentoon”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Melkoista tykitystä koko porukalta.

Ainoa todellinen tahra − mikä ei liiemmin tulosta rasittanut − osui sisääntulon puoliväliin.

”Kova tuuli oikealta vastaan ja vesi koko matkan oikealla. Tykkään pelata draw’ta, niin se toi sitten enemmän haasteita. (Löin) pari niin sanottua blokkia veteen”, hän kuvaili 15. reiän triplaan johtaneita tapahtumia.

Samooja on tässä vaiheessa lyönnin päässä kärkipaikkaa jakavista, kahden ensimmäisen päivän pelikaveristaan, Skotlannin Stephen Gallacherista sekä tanskalaisesta teinisensaatiosta Rasmus Højgaardista. Onnistumisen ruokkivat Samoojan ryhmän kolmattakin jäsentä, sillä britti Richard McEvoy (-6) on jaetulla viidennellä sijalla.

”Melkoista tykitystä koko porukalta”, Samooja totesi.

Samooja sai Oman Openin toisena päivänä oivallista ”tukea” tulitukseensa Sami Välimäeltä, jonka tulos 67 on kiertuedebytantin paras yksittäinen kierros European Tourilla. Hän nousi ennustetun karsintarajan takaa kokonaistilanteeseen kolme alle, mikä oikeuttaa viimeisten ryhmien odotellessa kierrokselle pääsyä jaettuun 18. sijaan.

Sami Välimäki oli toisella kierroksella elementissään. Kuva: Getty Images

Välimäki aloitti Samoojan tavoin bogilla ja kahdella birdiellä. Meno oli tämänkin jälkeen tasaisen vahvaa, ja birdie-saldo karttui vielä neljällä. Tilanteessa -3 olevalla Välimäellä on matkaa neljättä sijaa jakaviin pelaajiin kolme lyöntiä, joten hänellekin on avautumassa herkulliset näkymät viikonlopun kierroksille.

”Eilen oli jotenkin paketti sekaisin, vaikka tiesin että peli on kunnossa. En kuitenkaan pystynyt toteuttamaan sitä. Kierroksen jälkeen osain rangella lyönnistä kiinni ja tänäänkin sama jatkui. Hyvää lyömistä, ja onnistuin tärkeissä paikoissa, jolla sain pidettyä momentumin puolellani”, Välimäki sanoi.

Myös avauspäivänä epäonnistunut (78) Tapio Pulkkanen näyttäisi saaneen virtaa muiden suomalaisten hurjastelusta tehtyään neljän birdien suoran kierroksensa alkajaisiksi. ”Hattu-Tapio” on nyt kaksi lyöntiä cut-rajasta, joten tilanne vaikuttaa hänen osaltaan jo huomattavasti valoisammalta.

Kisan neljäs suomalainen, Mikko Korhonen (+1) aloitti päivänsä tekemällä par-tuloksen ykköselle.

Suomalaiset esittivät ennen Korhosen kierroksen käynnistymistä tilaston, jollaista sinivalkoisilla ei ole koskaan ennen ollut tarjota European Tourilla samalla kierroksella: joka toinen reikä oli tuottanut 40 pelatun reiän jälkeen birdien ja eaglen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje