Samooja ja Pulkkanen pääsevät pitkästä aikaa samaan pöytään ET:n tiukassa kisakuplassa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja ja Pulkkanen pääsevät pitkästä aikaa samaan pöytään ET:n tiukassa kisakuplassa

Kalle Samoojan mukaan ET:n koronarajoitukset ovat olleet kärsimättömälle kaverille opettavainen kokemus. Kuva: Getty Images

Koronarajoitukset kysyvät European Tourin pelaajilta kärsivällisyyttä. Tällä viikolla on luvassa Hertfordshiressä pientä helpotusta.

European Tourin maaliskuun alkupuolelta jatkunut kilpailutauko päättyi  kaksi viikkoa sitten, kun Newcastlessa pelattu British Masters käynnisti kuusi turnausta käsittävän Britannian minikiertueen. Paluuta entiseen ei  enää ollut, kun maailmaa edelleen otteessaan pitävä koronapandemia vaatii pelaajilta toisenlaisia käytäntöjä kuin aikaisemmin. Lähikontaktit muiden kilpailijoiden kanssa ovat jääneet, kun päähuomio on viruksen leviämisen estämisessä.

Yksi turnausviikkojen antoisimmista hetkistä on saada vaihtaa ajatuksia kollegoiden kanssa kisamiljöössä tai majapaikassa. Tästäkin on ollut pakko luopua. Vain pelaaja ja caddie voivat tänä päivänä pitää seuraa toisilleen, ikään kuin muita ei olisikaan.

”Kyllähän tämä kuplassa oleminen rupeaa kohta riittämään, mutta niin kauan kuin pelistä vielä nauttii, niin näillä mennään. Kärsimättömälle kaverille opettavainen kokemus. Aika kaukana ollaan siitä, mihin Suomessa tottui ennen pelien jatkumista”, Kalle Samooja kertoi torstaina alkavan English Championshipin alla.

Lisää seuraa lounaspöytään

Tapio Pulkkasen mukaan illat ovat käyneet rajoitettujen kontaktien vuoksi tylsäksi, kun on tottunut ”suomiporukalla syömään ja tarinoimaan kimpassa”. Tällä viikolla asiaan on saatu pientä helpotusta.

”Nyt saamme halutessamme syödä jo nelistään, tosin samojen tyyppien kanssa koko viikon. Toisin sanoen, saamme valita toisen pelaaja–caddie-parivaljakon, jonka kanssa on lupa aterioida samassa pöydässä”, Pulkkanen sanoi.

Liikkuminen on sallittua edelleen vain caddien kanssa, ja kaikki majoittuvat yhden hengen huoneissa.

Pelaajia odottaa Hanbury Manorin kuivalla kentällä kovat väylät ja pienet, mutta nopeat viheriöt, jotka ainakin vielä tiistaina olivat pehmeät.

”Paljon tulen lyömään rautoja ulos, joten uskon enemmän puolustusvoittoiseen peliin. Se tosin on usein sopinut itselleni”, Samooja paljasti.

Hero Openissa 34:nneksi sijoittunut Mika Piltzin valmennettava oli tyytyväinen viime viikolla kahteen ensimmäiseen päivää, mutta harmitteli viikonlopun hyytymistä.

Tapio Pulkkasen peli oli pitkästä aikaa ehyempää viime viikon Hero Openissa. Kuva: Getty Images

”Raudat ja puttipeli olivat kyllä hyvää. Ne tulevat varmasti olemaan tällä viikolla avainasemassa.”

Pulkkanen katkaisi Birminghamissa viiden peräkkäisen kilpailun karsiutumisen European Tourilla. Peli oli nyt ehempää, ja siitä ”Hattu-Tapio” kiitteli kohentunutta pitkää lyöntiä. Puttaamiseen jäi parannettavaa, mutta siitäkin oli viikonloppuna hyviä merkkejä. Hän aikoo käyttää tällä viikolla paljon draiveria, ja uskoo, että tulostaso painuu kelin pysyessä hyvänä melko alhaiseksi.

”Etuysi on tosi avonainen. Takalenkillä on enemmän reikiä, missä taktiikka korostuu. Ensi vaikutelma oli, että tämä areena sopii minulle hyvin.”

Westwood skippasi majorin

Samaan aikaan San Franciscossa pelattava PGA Championship on houkutellut kiertueen nimekkäämmän kaartin Kaliforniaan. English Championshipissä riittää siitä huolimatta lukuisia eturivin pelaajia ja rutinoituneita ET-voittajia. Menestystä Hertfordshiressä tavoittelevat muun muassa Lee Westwood, Renato Paratore, Rasmus Højgaard, Miguel Angel Jimenez, Thomas Detry, Andy Sullivan ja Ross Fisher.

Westwoodilla olisi ollut paikka San Franciscon major-turnaukseen, jonka hän jätti väliin USA:n kehnoon koronatilanteeseen vedoten.

Suomalaisten lähtöajat kilpailun ensimmäisellä ja toisella kierroksella:

11.50 Pedro Figueiredo POR – Marcel Schneider GER – Kalle Samooja (16.17)
16.55 Tapio Pulkkanen – Louis De Jager RSA – Callum Shinkwin ENG (12.33)

*Lähtöajat Suomen aikaa. Suluissa perjantain lähtöaika.

Lue seuraavaksi: Välimäki loistanut viheriöillä, Korhonen rautapelissä ja Pulkkanen hipoo 300 metrin rajapyykkiä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje