[10][12]

[10][12]
Kilpagolf - LPGA Tour

Saksalaisyllätys LPGA:lla

Sandra Gal teki viimeiselle reiälle kylmähermoisen birdien ja voitti. Viimeinen lähestyminen reilusta 70 metristä päätyi puoleen metriin reiästä. © Getty Images

LPGA Tourin kauden neljäs kisa oli kenraaliharjoitusta kauden ensimmäiseen majoriin. Harjoituksesta tuli lopulta kahden naisen, Jiyai Shinin ja Sandra Galin, välinen taisto. Shin lähti Kia Classicin viimeiselle kierrokselle lyönnin johdossa ennen saksalaista Galia, mutta lopulta osat vaihtuivat viimeisen reiän birdien myötä. Gal löi kolmannen lyöntinsä kentän päättävällä par-5 -reiällä puoleen metriin ja upotti birdiensä. Shinilla oli mahdollisuudet pakottaa Gal uusintaan, mutta hän missasi parimetrisen puttinsa. Kia Classicin voitto oli Sandra Galin ensimmäinen ykkössija LPGA Tourilla. Maailmanlistalla ennen viikonloppua sadantena oleva saksatar on pelannut maailman ykköskiertueella vuodesta 2008, sitä ennen hän opiskeli Floridassa ja pelasi yliopistogolfia. Galin paras sijoitus ennen sunnuntaista voittoa LPGA:lla on ollut kaudelta 2009, jolloin saksalainen oli viides LPGA Corning Classicissa. Voitto oli siis melkoinen yllätys. ”Taisto oli tiukkaa koko päivän, joten jouduin todella hakemaan hyviä lyöntejä. Jiayilla (Shin) ei selvästikään ollut mitenkään paras päivä, mutta sitten hän sai muutamia birdieitä sisään ja hänen rautapelinsä oli kuumaa koko päivän. Olen todella iloinen, että olen vihdoin tehnyt sen”, Gal pohdiskeli. Galista tuli toinen saksalaispelaaja, joka on voittanut LPGA:lla. Ensimmäinen oli Tina Fischer, joka voitti kiertueella vuonna 2001. Gal on kotoisin Düsseldorfista Ruhrin alueella, kuten Martin Kaymerkin. Ikätoverit (Gal on syntynyt -85, Kaymer -84) pelasivat samoissa juniorikisoissa aikanaan. Kolmatta sijaa Kia Classicissa jakoivat I.K. Kim ja Christie Kerr tuloksella 11 alle parin. Maailmanlistan ykkönen Yani Tseng pelasi viimeisen kierroksensa tulokseen 67 ja nousi jakamaan viidettä sijaa. Minea Blomqvist (76-76) karsiutui kisan puolivälissä. Ensi viikolla LPGA:lla pelataan Kraft Nabisco Championship, joka on kauden ensimmäinen major. Kisa pelataan niin ikään Kaliforniassa. Ilari Ceder