Rynniikö Korhonen jälleen kerran jatkoon Espanjassa? - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rynniikö Korhonen jälleen kerran jatkoon Espanjassa?

Mikko Korhosen edellinen visiitti Espanjaan päättyi ikimuistoisiin voitonjuhliin ET:n karsintafinaalissa. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen on ainoa suomalaispelaaja torstaina käynnistyvässä, palkintoarvoltaan 1,5 miljoonan euron Open de Espana -kilpailussa.

”Tykkään paikasta, tulimme jo sunnuntai-illalla maistelemaan tapaksia”, Korhonen kertoo.

Korhosella on kaikki syy rentoon kisafiilikseen, sillä hän on selvittänyt itsensä jakoon kaikissa kahdeksassa European Tourin ja kolmessa Challenge Tourin kisastartissa manner-Espanjan maaperällä.

Plakkarissa on myös yksi voitto, se tuli ET:n karsintafinaalissa PGA Catalunyan kentällä marraskuussa 2014.

Espanjan avoimiakin on pelattu kyseisellä kentällä, mutta tänä vuonna kisakenttänä toimii Real Club de Golf El Prat Terrassan kaupungissa Barcelonana luoteispuolella.

Paikka on Korhoselle tuttu, samassa kisassa vuonna 2011 hän sijoittui 46:nneksi.

”Kenttä on hieno. Aika helppo tiiltä, mutta haastavat viheriöt ja niiden ympäristöt, isoja kallistuksia”, hän luonnehtii.

Viimeisen kilpailunsa European Tourin rahalistalla sijalla 109 oleva Korhonen pelasi huhtikuun lopussa Kiinassa. Sen jälkeen kilpailuvirettä on hiottu kotimaisemissa.

”Aika paljon fysiikkatreeniä ja aika vähän golfia, siinä viimeiset pari viikkoa”, hän täsmentää.

Kyseessä on kauden 21. kilpailu, mutta vasta ensimmäinen Euroopassa, kun Madeira Open jouduttiin hankalien sääolosuhteiden takia lopulta perumaan maaliskuussa.

Thomas Aiken voitti viimeisimmän El Pratin kentällä pelatun Espanjan avoimen mestaruuskilpailun 2011. Kuva: Getty Images.

Thomas Aiken voitti viimeisimmän El Pratin kentällä pelatun Espanjan avoimen mestaruuskilpailun 2011. Kuva: Getty Images.

US Openia, WGC Bridgestone Invitationalia ja PGA Championshipiä lukuun ottamatta kiertue pysyttelee vanhalla mantereella lokakuun puoliväliin asti.

Open de Espana -kilpailun palkintopotti on 1,5 miljoonaa euroa. Selkeinä suosikkeina kentälle ampaisevat viime viikolla vasta uusinnassaRickie Fowlerille taipunut Sergio Garcia sekä ikisuosikki Miguel Angel Jimenez.

Thorbjörn Olesen teki räväkän paluun kilpagolfin pariin Mauritiuksella toivuttuaan käsileikkauksesta. Juutti osoitti iskukykynsä ja on mielenkiintoista seurata, pystyykö superlupaus haastamaan isäntämaan tähdet El Pratilla.

Oma lukunsa on neljä vuotta sitten samalla kentällä juhlinut Thomas Aiken. Eteläafrikkalaisella on kolme top 10 -sijoitusta viidessä viime startissaan. Isäntien sydämiin Aiken puhui itsensä omistettuaan voittonsa kisaviikolla menehtyneelle Seve Ballesterosille.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)