[14][27]

[14][27]

Ruuttila kolmas Wienissä

Kaisa Ruuttila ylsi Itävallassa uransa parhaaseen sijoitukseen LET-kiertueella. Kuva: Davide da Ponte

Kaisa Ruuttilan (67-66-76) haaveet uran ensimmäisestä voitosta LET-kiertueella kärsivät Itävallan kisan päätöspäivänä kolauksen. Ruuttilan peli alkoi yskiä kierroksen puolivälissä, hänen sorruttua yhdeksännellä reiällä (par-5) tuplabogiin. Tässä vaiheessa Ruuttila oli kierrostaan tilanteessa +2. Kun finaalikierroksen sisääntulo osoittautui yhtä tahmeaksi, putosi suomalainen lopputuloksissa kolmanneksi. Ruuttilalla olisi ollut vielä viimeisen reiän parilla tilaisuus nousta Caroline Afonson seuraksi jaetulle kakkostilalle, mutta veteen mennyt kolmas lyönti johti bogiin.

Vaikka herkullisessa paikassa menetetty mahdollisuus kirpaisee, on Uniqa Ladies Golf Openin kolmas sija silti Ruuttilan paras saavutus naisten Euroopan kiertueella. Hänen kanssaan kolmannen sijan jakoivat niin ikään tulokseen -7 päätyneet Melissa Reid, Linda Wessberg sekä Giulia Sergas.

Vaisu puttipeli

”En ollut hermostunut ja kierros alkoi hyvin. Mutta otin tänään neljä tai viisi kertaa kolme puttia”, 28-vuotias Ruuttila sanoi kiertueen tiedotteessa.

”Lyöntini ei kulkenut samalla tavalla kuin muina päivinä, siksi en päässyt oikein birdiepaikoille. Myös tuuli hankaloitti peliä.”

Lähellä Wieniä pelatusta kisasta 10 070 euroa tienannut Ruuttila pönkitti kauden kokonaisansionsa 24 199 euroon, nousten kiertueen rahalistalla 54:nneksi. Ansiolistalla parhaana suomalaisena on Minea Blomqvist (32:s), Ursula Wikström löytyy kaksi sijaa Ruuttilaa ylempää.

Jenni Kuosa (-3) pelasi finaalikierroksen tuloksella 72 yltäen ilahduttavasti 12. tilalle. Saman sijoituksen Kuosan kanssa jakoivat Carlota Giganda, Felicity Johnson, Rebecca Flood ja Becky Brewerton. Kyseessä on Kuosan paras sijoitus LET-kiertueella tällä kaudella.

Caroline

Caroline Hedwall on nousemassa nopeassa tahdissa tähtiluokkaan. &copy Getty Images

Uniqa Ladies Golf Openin voitto meni sunnuntaina mahtavasti kirineelle Caroline Hedwallille (-12). Ruotsalainen löi finaalipäivänä suvereenin esityksen jälkeen tuloksen 64, mikä oli samalla koko turnauksen paras kierrostulos. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Afonsoon jäi Hedwallin eduksi neljä lyöntiä.

Tulokasvuottaan LET-kiertueella pelaavalle Hedwallille voitto oli jo kauden kolmas. Aiemmat ovat peräisin Slovakian (toukokuu) ja Talin (kesäkuu) turnauksista. 30 000 euron lisätienestit nostivat Hedwallin (225 817 €) kiertueen ansiolistalla toiseksi Ai Miyazaton jälkeen.