Ruuska ja Kahlos päivän kovimmat nousijat ET:n karsinnoissa

Lauri Ruuskan karsintakilpailu etenee suotuisissa merkeissä. Kuva: Swedish Golf Tour

Kolme suomalaista on turnausten puolivälissä kiinni karsintafinaalipaikassa.

Club de Golf Bonmont

Lauri Ruuska (-1) kiipesi perjantaina Tarragonassa Euroopan kiertueen karsintojen toisen vaiheen turnauksessa strategisen rajan paremmalle puolelle. Hän pelasi toisella kierroksella tuloksen 71, ja on 36 reiän jälkeen jaetulla 14. sijalla.

Ruuskan numeraalisesti päivän kovin suomalaiskierros Club de Golf Bonmontin kentällä sisälsi viiden birdien ohella kaksi bogia ja yhden tuplabogin.

Turnausta johtaa Italian Aron Zemmer (-7).

Desert Springs Golf Club

Hieman Ruuskaa paremmin pullat on uunissa Almeriassa Desert Springs Golf Clubilla karsivilla Roope Kakolla (-3) ja Juuso Kahloksella (-3). Vaikka kummankin tulos heikkeni selvästi avauspäivästä, onnistuivat molemmat kiipeämään puolimatkan krouvissa hienosti jaetulle kahdeksannelle tilalle.

Tulostasoa selittää vaativat olosuhteet, sillä perjantaina kuutosella alkava noteeraus löytyi vain kolmen pelaajan kortista. Kakon 73 lyönnin kierros käsitti kaksi birdieä, yhden bogin ja yhden tuplabogin.

Heti Kakon perään ykköstiiltä startanneen Kahloksen kierros oli paitsi lyönnin parempi, myös huomattavasti kirjavampi kuin ensin mainitulla. Birdiemäärä (3) puolittui torstaista, mutta päivän kruunasi etuysin päättänyt eagle. Tämän lisäksi hänelle merkittiin kolme bogia ja yksi tuplabogi.

Kahloksen ryhmästä toisella kierroksella jäi diskauksen vuoksi pois Jaco Van Zyl. Torstaina tuloksen 74 pelannut eteläafrikkalainen on voittanut urallaan 14 Sunshine Tourin kilpailua.

Karsinnan hyvin aloittanut amatööri Alex Hietala oli heti kierroksen alussa vaikeuksissa pelattuaan kolme ensimmäistä reikää viisi yli parin. Kun kurssi ei korjaantunut jatkossakaan, jäi viimeistä sijaa jakavan Hietalan (T78) tulokseksi 84 lyöntiä.

Kisan kärjessä on Australian Nick Flanagan (-10).

Las Colinas Golf & Country Club

Alicantessa karsintaturnausta pelaava kolmikko Sami Välimäki (74), Oliver Lindell (76) ja Linus Väisänen (75) joutui pettymään. Kaikkien tulos ja sijoitus laski edellisestä päivästä, Välimäen (+1/T44) ollessa parhaana, kolme lyöntiä oletetusta jatkorajasta.

Lindellin (+3/T55) kierros käynnistyi murheellisesti triplabogilla, ja porvoolainen oli seitsemän reiän jälkeen kierrostaan jo seitsemän yli. Jatko oli tutumpaa Lindelliä, ja hän sai parsittua alun kompuroinnista selvittyään vielä kohtalaisen tuloksen.

Samankaltainen oli myös Väisäsen (+5/T66) liikkeellelähtö; viiden bogin suora heti kättelyssä oli mahdollisimman raskas, mutta myös hän sai kierroksen edetessä juonen päästä kiinni. Tulos 75 tarkoittaa kuitenkin sitä, että Väisänen tarvitsee lauantaina vahvan suorituksen, jotta jatkopaikassa kiinni olevat eivät pääse karkaamaan liian kauas.

Las Colinas Golf & Country Clubilla pelattavaa kilpailua johtaa Portugalin Ricardo Gouveia (-8), joka on Väisäsen amatööriaikojen joukkuekaveri USA:n yliopistogolfista.

Alenda Golfissa Alicantessa pelattavan turnauksen toisen kierroksen tulokset odottavat vielä itseään. Kentällä suomalaisista karsii kisan tuloksella 74 aloittanut Antti Ahokas.

Euroopan kiertueen toisen vaiheen turnauksiin osallistuu noin 320 pelaajaa, joista arviolta 25 prosenttia etenee ensi viikon perjantaina alkavaan karsintafinaaliin. Se tarkoittaa noin 20 läpimenijää kenttää kohden.