[10][12]

[10][12]

Ruotsalaiset tulessa Malagassa

Johan Edfors lopetti kierroksensa hyvään spurttiin ja teki neljä birdietä viimeisillä seitsemällä reiällään © Getty Images

Länsinaapurit olivat hereillä heti alusta alkaen Open de Andalucíassa. Kärjessä ruotsalaisista majailevat Johan Edfors, Rikard Karlberg ja Oscar Floren. Johtoa tuloksella viisi alle ruotsalaisten kanssa jakavat englantilaiset Robert Rock ja Jamie Elson. Robert Rock starttasi Malagassa järjestyksessään 200:teen European Tourin kilpailuunsa ilman voittoa. Rock on pelannut ET:lla vuodesta 2003. Sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon on uralta useita, tältäkin kaudelta kaksi, viime kaudelta kuusi, joista kirkkaimpana British Openin seitsemäs sija. Voitto on ollut lähimmillään vuonna 2007, jolloin nenille tuli Irish Openin uusinnassa. Rock on vaihtanut caddieta ja uusi aisamies oli ensimmäistä päivää virassaan torstain kierroksella. Hyvin yhteistyö alkoikin, sillä Rock teki kuusi birdietä ja yhden bogeyn. ”Olen pelannut hyvin, mutta en ole saanut aikaiseksi birdieputkia tai oikeanlaista momentumia peliin”, Rock sanoi kierroksensa jälkeen. Torstain kierrokselle osui loistava momentum ja englantilainen teki viimeisten kahdeksan reikänsä aikana viisi birdietä. Ehkä uusi caddie tuo uuden vaihteen peliin? Rockin ja muiden johtoa jakavien täytyy pitää katse tiiviisti taustapeilissä, sillä tilanne ensimmäisen kierroksen jälkeen Malagassa on hyvin tasainen. Kahden lyönnin sisälle mahtuu nimittäin 24 pelaajaa. Nimekkäämmistä espanjalaispelaajista pelinsä parhaiten aloitti José Manuel Lara, joka on kolme alle parin. Alvaro Quiros on yksi yli parin ja jakaa 81. sijaa. Miguel Angel Jimenéz sai hitaan startin ja on kaksi yli parin. Sillä lohkeaa torstain jälkeen jaettu 103:s sija.

Mikoilla kaksijakoinen startti Malagassa

Jäistä oli. <a href=Mikko Ilonen puttasi ensimmäisellä kierroksellaan 34 kertaa. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2011/03/11032415362359.jpg" width="505">

Jäistä oli. Mikko Ilonen puttasi ensimmäisellä kierroksellaan 34 kertaa. &copy Getty Images

Kisakentille tänään torstaina paluunsa tehnyt Mikko Ilonen aloitti pelinsä todella tasaisesti ja teki yhdeksän perättäistä paria ensimmäisillä rei´illään. Takalenkki sujui huomattavasti heikommin ja lahtelainen teki kolme bogeya, tuplabogeyn ja yhden birdien. Ilonen jakaa jaettua 124:tta sijaa. Jatkoonpääsy vaatii perjantaina roiman parin alituksen. ”Peli oli varsin hyvää. Sain lyötyä muutaman hyvän draivin, lähestymisillä pääsin hyviin birdiepaikkoihin. Putit vaan eivät uponneet, ja se katkaisi lopulta rangan sisääntulossa. Löin lisäksi takaysillä pari huolimatonta lyöntiä joista tuli bogeyt”, Ilonen mietti kierroksensa jälkeen. Vain yhden birdien päivän aikana tehnyt Ilonen puttasi kierroksellaan 34 kertaa, joten putteri oli vielä aikamoisessa kohmeessa. ”Siitä olen kylllä erittäin iloinen, että lyöminen toimi mallikkaasti. Tästä ei ole enää pitkä matka normipeliin. Uskon, että olen pian ihan hyvässä tikissä myös tuloksenteon suhteen”, lahtelainen jatkoi. Kisan toinen suomalainen Mikko Korhonen pelasi ehjemmän kierroksen. Tasaisesta pelistään tunnettu Korhonen teki kierroksellaan kaksi birdietä ja yhden bogeyn. Yksi alle oleva Korhonen on ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla 36. sijalla. ”Lyöminen oli tänään vähän sinne sun tänne. Missasin griinejä, mutta onneksi aika helppoihin paikkoihin. Lähipeli oli tänään tosi hyvää. Peliin voi olla kyllä tyytyväinen”, Korhonen pohti kierroksensa jälkeen. Ilari Ceder