20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ross Fisher teki historian ensimmäisen albatrossin Wentworthin päätösreiällä

BMW:n edustaja kävi antamassa Ross Fisherille palkintoauton avaimet juhlapaikan eli Wentworthin kentän 18. viheriön tuntumassa. Kuva: Getty Images

Turnauksen pääsponsori lahjoitti Fisherille hienosta tempustaan BMW i8 -urheiluauton.

Ross Fisher (-7) kuului yhden vaisun pelipäivän jälkeen lauantain parhaimmistoon Wentworth Clubilla jatkuneessa BMW PGA Championship -turnauksessa pelattuaan tuloksen kuusi alle.

Hän kapusi onnistumisensa myötä taistelemaan kovista sijoituksista, mutta päivä jää Fisherin osalta historiaan jostain muusta syystä kuin 66 lyönnin näyttävästä kierrostuloksesta. Hän nimittäin iski kaikkien aikojen ensimmäisen albatrossin kentän 18. reiällä.

Mailanaan 200-metrisessä kakkoslyönnissä Fisher käytti rautanelosta, ja sai runsaslukuisen yleisön kauniissa aurinkoisessa säässä villiksi upean sivalluksensa ansiosta.

Katsoin Leetä (caddie), ja totesin: ’voi luoja, se meni sisään, voitin auton’.

Siitä hyvästä kilpailun pääsponsori lahjoitti Fisherille tyylikkään BMW i8 Roadster Rosso Corsa -urheiluauton, jonka arvo Englannissa on vajaan 150 000 euroa.

”Paras lyöntini koskaan pitkältä etäisyydeltä”, Fisher iloitsi.

”Se lähti hieman pull-kierteisenä ja luulin aluksi pallon menevän liikaa vasemmalle. Sitten kuulin yleisön reaktion. Katsoin Leetä (caddie), ja totesin: ’voi luoja, se meni sisään, voitin auton’. Olen vieläkin vähän shokissa. Epätodellista. Miten mahtava päivä.”

Fisher oli täyttä rautaa kentän sisääntulossa pelattuaan reiät 10−18 tulokseen 29 eli kahdeksan alle parin, mikä on kuuluisalla kisa-areenalla poikkeuksellinen suoritus.

Hän tuntee Wentworthin kuin omat taskunsa pelattuaan kentällä teini-ikäisestä lähtien. Fisher on ollut BMW PGA Championshipissä parhaimmillaan toinen vuonna 2009 ja parilta viime kaudelta löytyy kaksi muuta top 10 -sijoitusta.

”Tämä merkitsee minulle paljon. Olen pelannut täällä vuodesta 1994 lähtien, ja voittoakin on joskus tarjottu.”

Britti oli hyvillään, että hänen perheensä ja monet ystävät olivat lauantaina paikalla seuraamassa turnausta Virginia Waterissa.

”He saivat todistaa peliäni takaysillä ja 18. reiällä, joten se tarkoittaa tänään muutaman juoman nauttimista.”

Kuluva kausi on ollut yksi Fisherin vuonna 2004 alkaneen ammattilaisuran vaikeimmista. Tilastoissa ei ole yhtään top 10 -sijoitusta, eikä näin ole päässyt käymään kertaakaan sitten 15 vuoden takaisen debyyttikauden. Toki edessä on vielä useampi kilpailu, ennen kuin kausi 2019 on taputeltu, joten Fisherilläkin on vielä tilaisuutensa kaunistella tilastoja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje