16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Roope Kakon henkinen kantti koetuksella Italiassa

Roope Kakko ja Late Hämäläinen maistelivat menestystä Italiassa jo keväällä 2009.Kuva Getty Images

Roope Kakko käynnistää avauskierroksensa Italian avoimissa Golf Club Milanon kentällä torstaina kello 14.50. Suomen aikaa.

Alvaro Quiros on oiva mittatikkuRoope Kakolle draiverilla lyötäessä.Kuva Getty Images

Alvaro Quiros on oiva mittatikkuRoope Kakolle draiverilla lyötäessä.Kuva Getty Images

Pelikavereina ovat Espanjan ”bighitter”, kuudesti pääkiertueella voittanut Alvaro Quiros, sekä Ranskan Romain Wattel, joka ansaitsi kaudella 2014 ET:lla pitkälti yli miljoona euroa, vaikka voitto jäi saavuttamatta.

”Tosi mukavaa olla taas kisassa mukana. Omaa suunnitelmaa seuraten olen tehnyt Mika Piltzin kanssa työtä vedon parantamiseksi. Lyönti näyttää hyvältä ja tuntuu myös. Oikeaan suuntaan ollaan matkalla”, Kakko tuumi keskiviikkona.

Kisakenttä on ensimmäistä kertaa Italian avointen näyttämönä.

”Valitettavasti se on todella huonossa kunnossa. Täällä oli alkukaudesta vedestä puutetta, sitten sitä tuli kaatamalla. Huonon onnen kruunasi joku tauti, joka pilasi viheriöt. Tämän viikon suurin haaste onkin osata suhtautua kenttään ja sen aiheuttamiin haasteisiin oikealla tavalla. Mental-puoli on kovilla, täytyy pysyä kasassa,” Kakko ohjeisti itseään.

Roope Kakolla on Italian avoimista hyviä muistoja. Hän oli kauden 2009 kisassa Torinossa päätöspäivänä kärkiryhmässä. Lopullinen sijoitus oli kahdeksas.

Kakon elokuun kisat tuottivat uran ensimmäisen European Tourin voiton Madeiralla sekä viidennen tilan Tsekissä. ET:n kierroskeskiarvo Kakolla on toiseksi paras (69,78).

”Mulla on vielä niin vähän kierroksia taulussa, että tuossa on hieman sattumallakin osuutta”, Kakko vähätteli hienoa sijoitustaan.

ET:n rahalistalla hän on vain viisi kisaa pelattuaan 125. ( 159.), World Rankingilla 226.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje