22.–29.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

”Reenin tarpeessa” ollut Välimäki ainoana suomalaisena Celtic Classiciin

Sami Välimäki vietti parin viikon kisatauon parantaakseen lyöntinsä tekniikkaa.

European Tourin karavaani on vaihtanut kahdeksi viikoksi maisemaa Englannista Walesiin, jossa käynnistyy torstaina UK Swingin neljäs turnaus Celtic Classic. Tähän kymmenen vuotta sitten Ryder Cupia isännöineen Celtic Manorin turnaukseen osallistuu suomalaisista vain Sami Välimäki.

Välimäki sivuutti ET:n kaksi edellistä kilpailua, Hero Openin ja English Championshipin. Hän ei alun perin kaavaillut kahden viikon kisataukoa, mutta kolme peräkkäistä karsiutumista ei antanut muuta vaihtoehtoa.

”Huomasin, että peli on reenin tarpeessa”, hän sanoi pirkanmaalaisittain. ”Eikä yksi lisäviikko kilpailua olisi muuttanut tilannetta.”

Tauolla Välimäen ja hänen svingivalmentajansa Timo Karvisen huomio oli tekniikan kohentamisessa.

”Lyönnin tekniikkaa on parannettu ja se on myös mennyt positiivisesti eteenpäin”, kertoi Välimäki, joka ehti käydä parin päivän ajan lataamassa akkujaan myös kesämökillä.

Hyvissä ajoin kisamaisemiin saapunut Välimäki pääsi vasta tiistaina testaamaan kisakenttää, koska koronatestin tuloksen kanssa vierähti tavallista pidempään. Laadukkaassa kunnossa oleva kenttä istuu hänen silmäänsä.

”Jos tällä kentällä haluaa pelata hyvin, niin keskirautojen on oltava hyvässä iskussa. Tällä viikolla ei juuri wedgejä lyödä kuin par-viitosilla.”

Ensimmäisen ET-kisansa maaliskuussa voittanut Välimäki on mukana myös ensi viikolla samalla kentällä pelattavassa Wales Openissa, mutta sen jälkeen ohjelma on auki.

”En ole vielä päättänyt kuin nämä kaksi kilpailua. Katsotaan sitten niiden jälkeen missä ja koska taas pelataan.”

Välimäki saa kahdelle ensimmäiselle kierrokselle nimekästä seuraa, kun ryhmässä pelaavat yhteensä toistakymmentä voittoa Euroopan kiertueella saavuttaneet Joost Luiten ja Ross Fisher. Heidän urakkansa käynnistyy torstaina kello 14.51 Suomen aikaa.

Fisher kuului Euroopan vuoden 2010 Ryder Cup -joukkueeseen, joka voitti USA:n yhdistelmän tämän viikon kisakentällä niukasti 14½−13½. Samassa joukkueessa pelanneista Edoardo Molinari on niin ikään mukana tässä ensimmäistä kertaa ET:n ohjelmassa olevassa turnauksessa.

Celtic Manorissa jatkuu myös taistelu major-paikoista. Kuusi kilpailua käsittävän UK Swing -minikiertueen kymmenen parasta, joilla ei vielä osallistumisoikeutta ole, pääsee mukaan syyskuussa pelattavaan U.S. Openiin. Listan kärjessä on viime viikolla Hertfordshiren turnauksen komealla tuloksella voittanut Andy Sullivan. Ensi viikolla pelejään jatkava Mikko Korhonen on parhaana suomalaisena sijalla 19.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje