18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Raphael Jacquelin paras Siciliassa

Raphael Jacqeulin nousee voittonsa myötä maailmanlistalla 100:n ensimmäisen joukkoon © Getty Images

Raphael

Euroopan Tourin kauden alkuvaiheilla kokemus on jyllännyt. Ainoa ensikertalaisvoittaja on World Tourin kisan ykköseksi Floridassa taistellut Nick Watney, (WR 15:s) joka hänkin on aiemmin nostellut voittopokaalia PGA Tourilla. Donnafugatan kentällä viikonloppuna käyty Sicilian kisa venyi sääolosuhteiden vuoksi maanantaille jolloin 12 viimeistä pelaajaa suorittivat osuutensa loppuun.

Voitosta pelasivat käytännössä Anthony Wall ja Raphael Jacqulin, jotka ovat lähes samanikäisiä ( 35v & 36v) ja pelanneet ET:lla jo 1990-luvun jälkipuoliskolta. Miehiä yhdistää myös se, että voittaminen on ollut vaikeaa. Jacquelinin voittojen ja kakkossijojen suhde ( 2/9) oli ennen kisaa Wallin lukemia (1/4) synkempi.

166.000 euron arvoinen voitto ratkesi 17:lla jossa Wall teki tuplabogeyn. Viimeisen reiän birdie nosti hänet vain lyönnin päähän ranskalaisesta. Sulavasti ja vaivattomasti svingaava Jacquelin nousee World Rankingilla nykyiseltä 118:lta sijaltaan sadan joukkoon ja parhaaksi ranskalaiseksi.

Ykköstilansa myötä hänen kokonaisansionsa Tourilla nousevat yli 7,4 miljoonan euron. Meneillään olevasta kaudesta tulee jo 12:s peräkkäinen jolloin hän sijoittuu rahalistalla 80:n ensimmäisen joukkoon. Supertähden aineksia Jacquelinissa ei välttämättä ole, mutta Ryder Cup-isännyyttä tavoittelevalle Ranskalle voitto on hyvää peeärrää. Niin suuri ja perinteikäs golfmaa kuin Ranska onkin, maanantain voitto oli vasta 24:s ET:lla.

Mikko Korhonen ja Roope Kakko karsiutuivat. Korhonen pelaa torstaina käynnistyvässä Malagan kilpailussa, kuten myös umpilisäkkeen leikkauksensa jälkeen kisakentille palaava Mikko Ilonen. Roope Kakko oli maanantaina 19:s varamies, joten pelipaikkaa tuskin on luvassa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje