Rankingin top 10 karkasi Koivistolta – ruotsalaiskaksikko käy rajua taistelua ranking-tittelistä - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Rankingin top 10 karkasi Koivistolta – ruotsalaiskaksikko käy rajua taistelua ranking-tittelistä

Tiia Koivisto ei ole saanut itsestään parasta irti LET:n finaalissa Kuva: Tristan Jones/LET

Länsinaapurin pelaajat ovat lähellä kolmoisvoittoa kauden 2022 pistelistalla.

Tiia Koiviston (-1) haaveet noususta LET:n rankingin top 10:een kärsivät lauantaina ison kolauksen. Koivisto pelasi Andalucia Open de España -kilpailun kolmannella kierroksella tuloksen 73, eikä pystynyt käynnistämään toivottua kiriä tavoitellessaan paikkaa LPGA:n karsintafinaaliin.

Hän jakaa turnauksessa 54 reiän jälkeen 29. sijaa. Eroa rankingissa yhden sijan Koiviston edellä, eli kymmenentenä olevaan Liz Youngiin on neljä lyöntiä. Ero ei ole mahdoton kiinniotettavaksi, mutta sekään ei suomalaiselle yksin riitä.

Koivisto tarvitsee vähintään yksin otetun 11. sijan, ja Young saisi olla tässä tapauksessa korkeintaan 55:s. Kun kilpailua on jäljellä enää yksi kierros, alkaa nousu vaikuttaa tuskaisen vaikealta.

”Tänään tuuli eri suunnasta. Se ei kuitenkaan ollut syy muutamalle huonolle lyönnille. Kolme palloa ajautui veteen. Todella hyvää lyömistä muuten, isot virheet vain maksoivat liikaa”, Koivisto kertoi.

Vaikka nousu pistelistan top 10:een näyttää liki mahdottomalta, ei Koivisto ole heittänyt pyyhettä kehään – päinvastoin.

”Huomenna hyökätään”, hän valoi uskoa sunnuntaihin.

Ursula Wikström (-1) pelasi lauantaina kisan toistaiseksi heikoimman tuloksensa, 75 lyöntiä. Wikström on Koiviston kanssa samalla sijalla. Turnauksen kolmas suomalainen, Noora Komulainen (+5), käytti kierrokseensa kolme lyöntiä enemmän ollen jaetulla 60. sijalla.

Sveitsin Morgane Metraux (-12) on siirtynyt Ladies European Tourin finaalin kärkeen pelattuaan 16 reikää. Eroa on lähimpiin takaa-ajajiin yksi lyönti.

Kärkitrion takana ruotsalaiset Maja Stark (-10/16 reikää) ja Linn Grant (-9/15 reikää) käyvät lujaa kamppailua kiertueen rankingin voitosta. Eroa on Grantin eduksi vajaat 70 pistettä, joten Starkin on ykköseksi noustakseen otettava kilpailussa huippusijoitus ja pidettävä Grant päätöspäivänä takanaan.

Länsinaapurin pelaajat ovat ottamassa kolmoisvoittoa Race to Costa del Sol -listalla, sillä Johanna Gustavssonin kolmas sija vaikuttaa turvatulta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje