Puttipeli Ilosen murheena Muirfieldissa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Puttipeli Ilosen murheena Muirfieldissa

Mikko Ilosen lyönti kulki, mutta puttien vauhdit eivät olleet perjantaina kohdallaan. Kuva All Over Press

Mikko Ilosella on ollut kahden kierroksen ajan puttien vauhdit hakusessa. Kierrosta kohden hän on käyttänyt kulmarautaansa 6,33 kertaa useammin kuin Leee Westwood.

Mikko Ilosella on ollut kahden kierroksen ajan puttien vauhdit hakusessa. Kierrosta kohden hän on käyttänyt kulmarautaansa 6,33 kertaa useammin kuin Leee Westwood.

Mikko Ilonen on ennen viimeistä päivää kauden kolmannessa majorissa sijaluvulla 79. Eroa Lee Westwoodiin on 16 lyöntiä, sijalukuun 46 viisi lyöntiä.

Avauspäivänä Ilonen pelasi mainion kierroksen jolla birdejä syntyi kuusi. Epäonnekas triplabogey esti tuolloin nousun kymmenen joukkoon. Kaksi seuraavaa ovat olleet hyvin vaikeita heikon puttaamisen takia.

’Putteri on ollut varsin kylmänä kahden kierroksen ajan. Olen jopa osunut
huonosti putterillani, siksi suoritukset ovat jääneet lyhyiksi.Ilman
birkkuja kun pelaa koko päivän niin turhautuminen nousee pintaan. Tietysti
pelaaminen Openissa on aina makeeta, kulki tai ei. Tämä ei ole ollut minun
viikkoni, mutta sunnuntaina koetan päättää kisan tyylikkäästi”, Ilonen suunnitteli lauantaina kierroksensa jälkeen.

Viheriöosumaprosentti verrattuna yhteistuloksiin kertoo merkillisiä asioita kisaa johtaavan Lee Westwoodin (-3) ja Ilosen (+13) välillä. Ilonen on putannut birkkua 37 kertaa, Westwoodilla viheriöosumia on vain 31. Puttien määrässä on hämmästyttävä ero, Westwood 81, Ilonen tasan sata! Westy tunnetaan yleensä heikkona puttaajana, nyt hän on ollut monta karvan mittaa edellä useimpia vastustajiaan nimenomaan viheriöillä. Kahdesti Westwood on osunut myös viheriön ulkopuolelta.

Sunnuntaina Ilonen aamuvuorossa, hän lähtee päätöskierrokselleen kello 9.20 Suomen aikaa yhdessä KT Kimin kanssa. Päivän ensimmäisessä parivaljakossa pelaavat isäntämaan Sandy Lyle, sekä ensimmäisenä päiivänä seitsemän reiän jälkeen kuusi alle tilanteessa ollut Shiv Kapur.

Teemu Tyry

Mikko Ilosen jatkoonpääsy The Openissa tuli mahdollisimman täpärästi, lahtelainen oli 70. yhdessä 14 muun pelaajan kanssa tuloksella kahdeksan yli parin.

Toinen kierros käynnistyi kolmella parilla, sitten peli alkoi soida mollivoittoisesti. Bogeja syntyi viimeisen 15 reiän aikana kuusi, lisäksi Ilonen teki yhden tuplan. Viimeiset viisi hän pelasi viisi yli. 150 lyöntiä tuntui tulokselta, jolla putoaisi jatkosta. Toisin kävi. Iltapäivän ja illan aikana tulostaso heikkeni ratkaisevasti.

Lee Westwoodin ja Charl Schwartzelin tekemät tulokset 68 jäivät päivän parhaiksi.

”Kenttä oli täysin uusi kun tuulen suunta vaihtui edellisestä päivästä.
Joutui lyömään runsaasti sellaisia mailoja ja lyöntejä joita ei aiempina
päivinä päässyt harjoittelemaan”, Ilonen kertoi olosuhteista

Torstaina Ilonen osui oikealla lyöntimäärällä 15 viheriöön, perjantaina vain yhdeksään.

”’Oma tuloksenia olisi voinut olla paljon parempi, annoin viheriöillä paljon
lyöntejä pois. Vauhtien kanssa oli jatkuvia ongelmia, ei noihin
viheriöihin saanut millään otetta’, Ilonen jatkoi.

’Kentän asetukset menivät mielestäni keliin nähden hieman yli.
Järjestäjien puolustukseksi voi sanoa, että aurinko ja tuuli yhdistelmänä
kovettaa viheriöt nopeasti’, Ilonen kertoi olosuhteista.

Todd Hamilton kirittäjänä

Todd Hamilton pääsi ensimmäisen kerran jatkoon Openissa sitten vuoden 2008.Kuva All Over Press

Todd Hamilton pääsi ensimmäisen kerran jatkoon Openissa sitten vuoden 2008.Kuva All Over Press

Tuloksessa 150 lyöntiä oli ruuhkaa 15 miehen verran . Iloselle siilautui pelikaveriksi vuoden 2004 yllätysvoittaja Todd Hamilton, joka pelasi Ilostakin epätasaisemmat kierrokset 69-81. Hamiltonin voitto oli melkoinen sensaatio. Tuon jälkeen pelaamissaan kahdeksassa Openissa jatkoonpääsy on osunut kohdalle vain kahdesti. Neljä viimeistä olivat päättyneet karsiutumiseen.

Parivaljakko lähtee ykköstiiltä kello 10.40.

”Otetaan mailat takaisin esiin ja pelataan reikä kerrallaan. Nousua tässä tietty lähdetään hakemaan hyvän peruspelin kautta”, Ilonen suunnitteli odotettuaan jatkopaikan varmistumista noin neljän tunnin ajan oman pelinsä päätyttyä.

Ilonen karsiutui ensimmäisellä osallistumiskerrallaan kaudella 2000, tuolloin hän oli amatööri. Vuosina 2001( yhdeksäs), 2002 (50.) ja 2006 (16.) hän pelasi kaikki neljä kierrosta. Nyt tuli neljäs perättäinen jatkoonpääsy The Openissa, joka sekin on varsin kaunis sulka hattuun.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Jouko Makkonen says:

    Amatöörinä kysyn, mitä virkaa on puttitilastoilla ? Esimerkki : toinen pelaaja tulee griineille aina lyhyellä chipillä lähelle lippua ja toinen GIR-lyönnillä johonkin griinille. Kumpi todennäköisesti tekee vähemmän putteja ? Kokonaislyöntimäärä on sitten kokonaan eri juttu.

  • Carl-Magnus says:

    Onhan tuo totta että putteja on tullut paljon. Vielä räikeämpi ero on kuitenkin Sandsave:ien osalta. Ja kun saa 12% tulokseksi tarkoittaa että 7 kertaa 8:sta ei pääse puttaamaan reikään bunkkerin jälkeen. Sen sijaa Lee Westwoodilla ja Tiger Woodsilla 83% ja 85 % tarkoittaa että todennäköisesti ovat olleet greenibunkkereissa melkein yhtä monta kertaa mutta ovat lähes aina saaneet sen pariin sen sijaan että tulisi bogi. Tilastot ovat sikäli samanlaisia että jos 7/8 bunkkerin jälkeen tulee 2 puttia se nostaa keskiarvoa melkoisesti.