Pulkkasen paketti pysyi koossa pitkästä odottelusta huolimatta – katso haastattelu - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkasen paketti pysyi koossa pitkästä odottelusta huolimatta – katso haastattelu

Tapio Pulkkanen jahtaa jälleen tuhtia menestystä Skotlannin itärannikon turnauksessa.

Tapio Pulkkanen tietää, että lauantaina on edessä kisan vaikein kenttä. Hän kuitenkin uskoo Carnoustiessa jälleen hyvään tulokseen.

Tapio Pulkkanen sai hieman tahmeammasta keskivaiheesta huolimatta parsittua perjantaina St Andrews’n Old Coursella tyylikkään 68 lyönnin kierroksen. Se antaa nyt seitsemättä sijaa jakavalle Pulkkaselle mainiot lähtökohdat seuraavalle päivälle.

Toisen päivän parasta antia hän tarjoili heti kierroksen alussa.

”Lähdettiin tosi hyvin porteista ja tein siihen kolme birdieä alkuun. Vähän oli kylmä keli alussa, mutta sain hyvin putteja sisälle, ja peli lähti mukavasti rullaamaan”, Pulkkanen sanoi Golfpisteen haastattelussa.

Pulkkanen pääsi ryhmineen ensimmäisenä matkaan 10. reiältä. Peli eteni nopeasti, kunnes puolessavälissä tuli odottelua ykköstiillä, jotta kaikki ryhmät saatiin alta kierrokselleen.

”Ysin jälkeen oli puolen tunnin odotustauko, ja siinä vähän rytmi hajosi. Muutaman reiän ajan oli tahmeata menoa, enkä oikein saanut lähestymisiä riittävän lähelle. Loppu oli kuitenkin hyvä ja kierroksesta jäi hyvä fiilis.”

Pulkkanen pääsi pelaamaan kierroksensa poutasäässä, mutta maaliin päästyään vettä alkoi ripotella maailman kuuluisimman golfkentän yllä.

”Saa nähdä miten vesisade vaikuttaa iltapäivän tulostasoon. Nyt on kuitenkin tyyntä, ja meillä oli tuulisempaa, joten aika tasoihin olosuhteet menevät.”

”Hattu-Tapio” viihtyy linkseillä, mitä myös kolmen kentän kisan viimevuotinen nelossija osoittaa. Lauantaina hän pelaa Carnoustiessa, missä tuli vuosi sitten huipputulos, 64.

”Linkseille on kiva tulla ja nämä ovat hienoja kenttiä pelata. Viime vuodelta on tietysti hyviä muistoja; olen osoittanut, että pystyn pärjäämään tässä kilpailussa. Kelit on aina vähän kysymysmerkki täällä ja se luo oman jännitysmausteensa.”

”Carnoustie on näistä kentistä perinteisesti vaikein. Kyllä silti koen, että pystyn siellä ihan hyvää tulosta tekemään, jos ei ole superkova tuuli”, sanoi Pulkkanen ja kiitteli ryhmässä pelaavaa pro am -kumppaniaan kannustavaksi.

Video ja haastattelu: Tomi Natri

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje