18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Pöytä on katettu Webb Simpsonille

Webb Simpson on hankkiutunut kahden lyönnin johtoon The Greenbrier-kilpailussa © Getty Images

2.pv.

Webb Simpsonin hyvä vire jatkui myös kolmantena kisapäivänä The Old White TPC-kentällä. 26-vuotias major-voittaja loisti nimenomaan kuudella viimeisellä, jotka hän pelasi neljä alle. Lyöntien yhteismäärä on kolmelle kierrokselle 196 (-14).

Loukkaantumisista kärsinyt Troy Kelly on Simpsonin kirittäjä sunnuntaina, kärkikymmenikössä nimimiehiä edustaa myös J.B. Holmes, muut ovat aiemmilta saavutuksiltaan kevyempää kalustoa. Kontrasti Kellyyn on suorastaan tyrmäävä. Maailmanlistan viitonen vastaan Kelly, joka on pelannut urallaan 33 PGA Tourin kisaa sijoittumatta kertaakaan kymmenen joukkoon. Hänellä on vain voitettavaa sunnuntaina, kakkostilakin olisi iso askel kohden työpaikkaa PGA Tourilla vuodelle 2013.

”Aion pelata myös päätöspäivänä aggressiivisesti, se on ainoa mahdollisuus yltää voittoon. Joku takaa-ajajista onnistuu kuitenkin pelaamaan huipputuloksen, joten jarrutteluun ei ole varaa”, Simpson arvioi tilannetta päivänsä päätteeksi.

Eurooppalaisista parhaissa asemissa on Ruotsin Carl Pettersson, joka on kuusi lyöntiä Simpsonia jäljessä.

1.pv

Tiger ja Mickelson karsiutuivat

Webb Simpson on pelannut vahvan 12 kuukauden jakson , 24 kisastaan hän on sijoittunut 12 kertaa kymmenen joukkoon. Enemmän kuin kukaan muu Tourilla samana aikana. Maailmanlistalla Simpson on Tigerin takana viidennellä sijalla.

Tiger

Tiger Woodsille karsiutuminen oli PGA Tourilla ammattilaisuran yhdeksäs &copy Getty Images

US Openin ykkösen johtopaikka jäi perjantaina hivenen sen tilastoharvinaisuuden taakse, että Tiger Woods ja Phil Mickelson karsiutuivat. Tätä ei ole koettu kertaakaan sinä aikana kun molemmat ovat pelanneet ammattilaisina. Woods on voittanut kauden mittaan kolme kertaa, vastaavasti epäonnistumisia isoissa kisoissa on paljon, karsiutumisiakin kaksi. Mickelson on vaeltanut varjojen mailla huhtikuulta, jolloin hän missasi voittomahdollisuutensa Mastersissa.

”Minulla oli suuria vaikeuksia lyöntieni pituuksien kanssa. Lämpimässä ilmassa löin sand wedgellä jopa 130 metriä, wedgellä 145 metriä. Nämä eivät ole normaaleja mittojani. Ongelman pitäisi asettua Openissa, jossa kelit ovat täysin toiset”, Tiger valoi uskoa menestysmahdollisuuksiinsa kauden kolmannessa majorissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje