[11][15]

[11][15]
PGA Tour

Olympiavoittaja Justin Rose ykkönen Colonialilla – nousi maailmanlistan parhaaksi eurooppalaiseksi

Rose kapusi Sir Nick Faldon rinnalle nykygolfissa eniten turnausvoittoja PGA Tourilla saavuttaneena englantilaisena.

Justin Rose (-20) oli omaa luokkaansa Colonial Country Clubilla viikonvaihteessa käydyssä Fort Worth Invitational -turnauksessa. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Brooks Koepkaan kertyi kolme lyöntiä.

Britti oli tiukasti kiinni myös Zach Johnsonin kahdeksan vuotta sitten tekemässä turnausennätyksessä (259/-21), mutta haaveet tästä hautautuivat muutamaan sisääntulossa missattuun birdieputtiin ja 18. reiän bogiin.

Rion olympialaisissa kultaa vuonna 2016 voittaneelle Roselle ykköstila oli yhdeksäs PGA Tourilla. Tällä hän jakaa Sir Nick Faldon kanssa eniten voittoja Yhdysvaltain kiertueella saavuttaneena englantilaisena viimeisen 75 vuoden sisällä.

Kokoelmiin kuuluu nyt tämän Ben Hoganin ”pyhätössä” tulleen ykköstilan lisäksi voitot muun muassa Jack Nicklausin isännöimästä Memorial Tournamentista, Cadillac Championshipistä, HSBC Championsista sekä uran tähänastisesta kohokohdasta, vuoden 2013 U.S. Openista.

Rosella on koossa voittoja pääkiertueilta yhteensä 19. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen sijoittumalla vuoden 1998 Open Championshipissä 17-vuotiaana amatöörinä neljänneksi.

Kenelläkään ei ollut tänään realistisia mahdollisuuksia saavuttaa hänen etumatkaansa.

Maailmanlistalla parhaana eurooppalaisena kolmanneksi ohi Espanjan Jon Rahmin kiivennyt Rose on yksi kesäkuun puolivälissä pelattavan U.S. Openin merkittävimpiä ennakkosuosikkeja. Karsiuduttuaan viime elokuussa käydyssä PGA Championshipissä, hän on ollut yksi suoritusvarmimmista pelaajista neljällä voitollaan ja 14 top 10 -sijoituksellaan.

Vuodesta 1946 pelattu Fort Worth Invitational on yhtäjaksoisesti pisimpään samalla kentällä käyty PGA Tourin kilpailu. Ben Hogan voitti sen urallaan viisi kertaa. Kuva: Getty Images

Tänä vuonna pelatuista yhdeksästä kilpailusta neljä on tuottanut Roselle vähintään kahdeksannen sijan.

Rannevammastaan toipunut Koepka oli kakkonen myös silloin, kun Rose otti tämän kauden ensimmäisen voittonsa vuoden 2017 puolella pelatussa HSBC Champions -turnauksessa.

”Hän (Rose) pelasi todella vakuuttavasti koko päivän, eikä peruutellut missään vaiheessa. Kenelläkään ei ollut tänään realistisia mahdollisuuksia saavuttaa hänen etumatkaansa”, Koepka jakoi tunnustusta.

Eurooppalaisista top 10:een mahtui myös viidenneksi sijoittunut Rahm. Mastersin jälkeen maailman ykkösamatöörin paikalta ammattilaiseksi siirtynyt Joaquin Niemann on pelannut nyt neljä turnausta ”paidattomien” joukossa. Näistä kaksi on tuottanut top 10 -sijoituksen. Colonialilla chileläinen oli kahdeksas.