PGA Tour teki vastaiskun – kahdeksan turnauksen palkintopotit nousevat hulppeat 54 miljoonaa dollaria - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tour teki vastaiskun – kahdeksan turnauksen palkintopotit nousevat hulppeat 54 miljoonaa dollaria

PGA Tour muistuttaa tuoreilla ratkaisuillaan halustaan pysyä maailman johtavana golfkiertueena. Kuva: Getty Images

Muutoksia on tulossa myös PGA Tourin finaalisarjaan.

PGA Tour ilmoitti keskiviikkona nostaneensa tuntuvasti kahdeksan kalenteriinsa kuuluvan turnauksen palkintopotteja. Lisäystä palkintorahoihin on tiedossa näissä turnauksissa yhteensä 53,8 miljoonaa dollaria.

Kyseessä on suora vastaus sauditaustaisen LIV Golf Invitational -kiertueen turnausten palkintosummiin, jotka ovat 20 miljoonaa dollaria henkilökohtaisissa kilpailuissa ja 5 miljoonaa turnausten yhteydessä pelattavissa joukkuekisoissa.

Palkintopottien korotukset koskevat seuraavia turnauksia:

Sentry Tournament of Champions (15 miljoonaa, lisäys 6,8 miljoonaa)*
Genesis Invitational (20 miljoonaa, lisäys 8 miljoonaa)*
Arnold Palmer Invitational (20 miljoonaa, lisäys 8 miljoonaa)*
Players Championship (25 miljoonaa, lisäys 5 miljoonaa)*
Dell Technologies WGC-Match Play (20 miljoonaa, lisäys 8 miljoonaa)*
Memorial Tournament (20 miljoonaa, lisäys 8 miljoonaa)*
FedEx St. Jude Championship (20 miljoonaa, lisäys 5 miljoonaa)*
BMW Championship (20 miljoonaa, lisäys 5 miljoonaa)*

*summat dollareita

Tämän lisäksi PGA Tour on hahmotellut kiertueen parhaimmistolle tarkoitettua kolmen turnauksen kansainvälistä syyssarjaa, joissa on samansuuruiset palkintopotit. Nämä kilpailut pelataan Euroopassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä. Turnauksiin on mahdollisesti tulossa myös erillinen joukkuekilpailu. Kansainvälinen sarja tulee kiertueen ohjelmaan vuonna 2024, ja pelimuotoa vielä harkitaan.

Myös PGA Tourin finaalisarjaan eli FedEx Cupin playoffeihin on tulossa muutoksia. Ensimmäiseen kilpailuun otetaan jatkossa 70, toiseen 50 ja päätösturnaukseen tuttuun tapaan 30 pelaajaa. Nykyään playoffien ensimmäiseen turnaukseen pääsee 125 ja toiseen 70 pelaajaa FedEx Cupin pistetilaston mukaisessa järjestyksessä. Syksyllä pelattavat turnaukset määrittävät jatkossa, ketkä säilyttävät korttinsa pääkiertueella.

Edellä mainitut muutokset tulevat voimaan ensi kaudella. Vuonna 2024 PGA Tourin kaudet palaavat pitkän tauon jälkeen saman kalenterivuoden sisälle. Nykymuotoiset kahdelle vuodelle ulottavat kaudet käynnistyivät syksyllä 2013.

Samanaikaisesti kun PGA Tourin komissaari Jay Monahan piti iltapäivän tiedotustilaisuutta, LIV Golf ilmoitti nelinkertaisen major-voittajan Brooks Koepkan liittymisestä kiertueelleen. PGA Tour on ilmoittanut useaan otteeseen, etteivät LIV Golfin toimintaan sitoutuvat pelaajat voi palata Yhdysvaltain kiertueelle. Tiistaina kerrottiin myös maailmanlistan toisen top 20 -pelaajan Abraham Ancerin siirtymisestä LIV Golf Invitationaliin.

PGA Tourin komissaari Jay Monahan taustoitti lehdistötilaisuudessa kiertueen viimeisimpiä uudistuksia. Kuva: Getty Images

Jay Monahan muistutti suurista palkintopottien lisäyksestä huolimatta, että PGA Tour ei pysty lähtemään kilpavarusteluun, jos sen ”ainoat aseet ovat dollarin seteleitä”.

”PGA Tour on amerikkalainen instituutio. Kiertue ei voi kilpailla ulkomaisen monarkian kanssa, joka käyttää miljardeja dollareita yrittäessään ostaa golfin. Toivotamme hyvän ja terveen kilpailun tervetulleeksi. LIV Golf ei ole sitä. Se on irrationaalinen uhka, jota ei kiinnosta sijoitetun pääoman tuotto tai pelin todellinen kasvu”, hän sanoi.

Monahan totesi, että PGA Tourin jäsenet kilpailevat mahdollisuudesta saada nimensä historiankirjoihin ja merkittävistä taloudellisista eduista ilman tarvetta kamppailla minkäänlaisen moraalisen epäselvyyden kanssa.

”Puhdas kilpailu luo myös relevanssia, jota fanit tarvitsevat ja odottavat sijoittaakseen aikaansa urheiluun ja pelaajaan.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)