Paluu kisakentille sytyttää kiireistä perhearkea eläneen Kalle Samoojan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Paluu kisakentille sytyttää kiireistä perhearkea eläneen Kalle Samoojan

Getty Images

Edellisessä ET-startissaan kolmanneksi yltänyt Kalle Samooja lähtee loppukauteen motivoituneena.

Keskiviikkona käynnistyvä British Masters on Kalle Samoojan ensimmäinen kilpailu Euroopan kiertueella sitten maaliskuun ensimmäisellä viikolla pelatun Qatar Masters -kilpailun, jossa Samooja sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle.

”Onhan tämä hienoa päästä kisaamaan pitkästä aikaa. Qatarin hyvä menestys on toki muisto vain, joten puhtaalta pöydältä täytyy lähteä virittämään uutta kisakuntoa”, Samooja kertoi maanantai-iltana.

Muiden suomalaisten tapaan Samooja lensi Britteihin viikonloppuna ja pelasi maanantaina ensimmäisen harjoituskierroksensa.

”Vähän rutiinien hakemiseksi se meni, kun ei ole hetkeen caddien kanssa pelannut. Eivätköhän peli ja rutiinit asetu keskiviikoksi. Onhan tässä hyvä kipinä tekemiseen ja halu päästä kisaamaan kunnolla”, hän uumoili.

Euroopan kiertueella pelataan Britteinsaarilla kuusi kilpailua peräkkäisillä viikoilla. PGA Tourin esimerkin mukaan kisapaikoilla noudatetaan tiukkoja rajoituksia niin liikkumisen kuin sosiaalisten kontaktienkin suhteen. Hotellista ei saa poistua lainkaan, maskia on käytettävä sisätiloissa koko ajan ja ruokailuseuraksi pelaaja saa ainoastaan caddiensa.

Euroopan kiertueen kisatauon aikana Samooja piti kisatuntumaa yllä pelaamalla Suomessa joitakin kilpailuja. Nordcenterissä pelatun Fream Extreme -kisan Samooja voitti.

”Tulihan sitä Suomessa jokunen kierros pelattua, mutta eipä se ihan vastaa sitä, että pelataan neljä päivää putkeen tiukoille lipuille. Valmistautuminen on pitkälti ollut sitä, että saadaan äijä pelikuntoon fyysisesti, henkisesti ja teknisesti. Ehkä tuo viimeinen kolmannes uupui harjoituskierroksella.”

Kisatauolla Samooja on ladannut akkuja perhearjen merkeissä.

”Tuli oltua mökillä ja perheen kanssa. Ostimme uuden talonkin, jonka kanssa on saanut puuhastella viimeiset pari kuukautta. Elämä kotosallakin on pitänyt kiireisenä.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje