Pakkauspuuhiin! – ”Toivottavasti en pääse Ryder Cup -joukkueeseen” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Pakkauspuuhiin! – ”Toivottavasti en pääse Ryder Cup -joukkueeseen”

Lyöty mies. Eddie Pepperell ei halua enää pelata Bethpage Black -kentällä. Kuva: Getty Images

Eddie Pepperellin ja Bethpage Blackin välille ei syntynyt lämmintä suhdetta. Peräti 30 prosenttia maailmanlistan top 50 -pelaajista jäi rannalle.

Eddie Pepperellin nimi on ollut viimevuosina tuttu näky tuloslistojen kärkipäässä. Hänelle soviteltiin ennakkoon pientä yllättäjän roolia myös PGA Championshipissä, mutta englantilaisen panos kauden toisessa majorissa jäi vaisuksi.

Maailmanlistalla sijalla 33 oleva pelaaja kirjasi kilpailun kahdella ensimmäisellä kierroksella tulokset 76–75. Lyöntejä kertyi jatkopaikkaa ajatellen seitsemän kappaletta liikaa.

”Olen juuri yltänyt urani ensimmäiseen”, hän aloitti leikkisästi toisen kierroksen jälkeisessä haastattelussa. ”En nimittäin tehnyt 36 reiän puitteissa yhtään birdieä.”

Pepperell, 28, on jo hetken kuulunut Euroopan parhaisiin nuoriin pelaajiin. Plakkarissa on kaksi ET-voittoa, ja New Yorkiin hän matkusti tuore kakkossija taskussaan viime viikonlopun British Masterista. Bethpage Blackistä tämä hauskoista sutkautuksistaan tunnettu pelaaja ei saanut otetta.

”Niin kauan kuin ei pysy väylillä, täällä ei ole mahdollisuutta menestyä. Hyvä kenttä, mutta ei mitenkään nautittava. Liian vaikea. Kauneusarvojakaan ei osaa arvostaa, jos kenttä on turhan rankka”, hän sanoi.

”Tuskin maltan odottaa, että pääsen täältä pois. Olen ihan lyöty.”

Vaikka Pepperell tuskin tulee ympyröimään kisakalenterissaan lähivuosina Bethpage Blackillä pelattavia turnaksia, saattaa hän kävellä kyseiselle klubille vielä punaista mattoa pitkin. Tai kenties ei sittenkään, mikäli pelaajan toive toteutuu.

Bethpage Black isännöi vuoden 2024 Ryder Cupia ja on täysin realistista, että hänet valitaan tuolloin Euroopan joukkueeseen. Pepperell ei innostunut ajatuksesta.

”Tämän esityksen jälkeen voin sanoa, että toivottavasti en pääse joukkueseen. Kuka tahansa minut joukkueeseen valitsisikin, olisi ratkaisun taustalla pakko olla riskialtista vedonlyöntiä.”

Meni miten meni, John Daly on yleisön kestosuosikki. Kuva: Getty Images

Seuraava Ryder Cup pelataan Wisconsinissa Whistling Straitsilla, joka miellyttänee kenttänä Pepperelliäkin.

Jatkopaikka osoittautui ylivoimaiseksi peräti 15:lle maailmanlistan top 50 -pelajalle. Sergio Garcia oli voittoisan Masters Tournamentin jälkeisessä U.S. Openissa 21:s ja Open Championshipissä vielä 37:s. Hän on sittemmin alkanut potea pahanpäiväistä major-krapulaa, sillä perjantain karsiutuminen oli seitsemäs peräkkäinen majoreissa.

Odottamattomaan paikkaan tuli myös Tiger Woodsin ensimmäinen karsiutuminen tänä vuonna.

”Ei ollut sellainen moving day, jota olisin tarvinnut. Näin se meni. Aina tulee sellaisia päiviä ja viikkoja, jolloin homma ei vain toimi. Tänään oli yksi niistä”, Tiger twiittasi.

Monet karsiutuneet tähtipelaajat eivät innostuneet tuoreeltaan kommentoimaan putoamistaan sosiaalisessa mediassa. Sen verran uuvuttavan kokemuksen taisi Bethpage Black tarjota.

Kilpailun kahdella viimeisellä kierroksella ei myöskään nähdä erityisluvalla golfauton käyttöluvan saanutta John Dalyä, jolle tuli ”pihakeittoa” yhtä selvästi kuin Eddie Pepperellille.

”Big John” on aina yleisön lemmikki, missä ikinä pelaakin, eikä 101. PGA Championship tehnyt tässä poikkeusta. Katsojat heittelivät kaksi majoria voittaneelle Dalylle pääsääntöisesti hauskoja ja hyväntahtoisia kommentteja, tämän kurvaillessaan autollaan pitkin Black Coursen väyliä palava savuke suussaan.

”Daly, you’re the f—ing man. You’re my f—ing idol dude”, kuului eräskin huuhahdus katsomosta.

Eräs fani innostui tiedustelemaan Dalyltä: ”Hey John, blonde or brunettes?”, mihin pelaaja vastasi: ”Both”.

Saa golfkentällä välillä olla vähän rennompaa, huipputurnauksissakin.

Lue seuraavaksi: Brooks Koepka rikkoi jälleen ennätyksiä – jo tavoittamattomassa johdossa?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)